Πέμπτη, Οκτωβρίου 24, 2013

ΒΟΛΟΣ: ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Με εισαγγελική παρέμβαση, που γίνεται στο πλαίσιο σχετικής παραγγελίας της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, η αστυνομία στο Βόλο ξεκίνησε ανακριτική διαδικασία για τις καταλήψεις που είχαν γίνει σε σχολεία της περιοχής, καλώντας για καταθέσεις διευθυντές σχολείων αλλά και εκπροσώπους Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.


Την εισαγγελική και αστυνομική παρέμβαση καταγγέλλει, σε ανακοίνωσή του, το Νομαρχιακό Συμβούλιο Μαγνησίας της ΚΝΕ, σημειώνοντας: «Η συγκυβέρνηση θέλει με αυτόν τον τρόπο να τρομοκρατήσει και τους μαθητές γιατί διεκδικούσαν το αυτονόητο! Γιατί πάλευαν να μην κλείσει το σχολείο τους, να μην καταργηθούν ειδικότητες, να μην απολυθούν οι καθηγητές τους και να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε ένα πραγματικά δημόσιο δωρεάν σχολείο, που αποτελεί βασικό δικαίωμα». Και τονίζει: «Τώρα απαιτείται άμεση αγωνιστική απάντηση και καταδίκη από κάθε νέο και νέα. Στα σχολεία, στα ΑΕΙ - ΤΕΙ, στις σχολές κατάρτισης, στους χώρους δουλειάς πρέπει να οργανωθεί η καταδίκη με ψηφίσματα, με κινητοποιήσεις».

Ψήφισμα καταδίκης υπογράφεται, ήδη, σε σχολειά της Θεσσαλίας και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Ανάμεσα στους φορείς που το έχουν υπογράψει, μέχρι στιγμής - η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται - περιλαμβάνονται το ΔΣ του Συλλόγου του Τμήματος Δασκάλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η Γενική Συνέλευση του 5ου έτους της Σχολής Λογιστών του ΤΕΙ Λάρισας, τα 5μελή Μαθητικά Συμβούλια του 1ου Λυκείου Τρικάλων.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΕΛΜΕ Μαγνησίας, επισημαίνοντας ανάμεσα στα άλλα: «Το θέμα των καταλήψεων είναι θέμα της Σχολικής Κοινότητας η οποία έχει τους τρόπους να το χειριστεί πράγμα το οποίο κάνει εδώ και πολλά χρόνια. Το πρόβλημα στο Δημόσιο Σχολείο δεν είναι οι καταλήψεις, αλλά οι πολιτικές οι οποίες το οδηγούν στην υποβάθμιση και την ιδιωτικοποίηση».

http://www.902.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
24-10-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: