Πέμπτη, Οκτωβρίου 24, 2013

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ "SPRIDER" ΠΕΙΡΑΙΑ: ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

Νέα κινητοποίηση στα κεντρικά γραφεία της "SPRIDER STORES" έγινε σήμερα από τους εργαζόμενους των καταστημάτων του Πειραιά, στα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης στο Μαρούσι. Νομικός εκπρόσωπος της επιχείρησης περιορίστηκε να απαντήσει στους εργαζόμενους ότι την Τρίτη 29 Οκτώβρη θα επικοινωνήσει μαζί τους για να τους ορίσει πότε και με ποιόν εκπρόσωπο της εταιρείας θα γίνει συνάντηση. Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Σεπτέμβρη η ιδιοκτησία της εταιρείας αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων της ταυτόχρονα και πανελλαδικά, χωρίς καμία ενημέρωση, πετώντας στον δρόμο παραπάνω από 800 εργαζόμενους, ενώ τους οφείλει και δεδουλευμένα.


Σε ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι στα "SPRIDER" Πειραιά επισημαίνουν:

«Τις προηγούμενες 15 ημέρες (πριν από τις εξελίξεις) είχε ζητηθεί από τους εργαζόμενους να εντατικοποιήσουν την εργασία τους στήνοντας τα καταστήματα από την αρχή για το «Μεγάλο BAZAAR». Ενώ ήμασταν ήδη πάνω από έναν μήνα απλήρωτοι, ξεκίνησε το «BAZAAR» για να αποφέρει ακόμα μεγαλύτερα κέρδη στην ίδια την επιχείρηση. Από τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν δεν πήραμε ούτε 1 ευρώ από τα δεδουλευμένα μας ,την ίδια ώρα που ο κ. Χατζηιωάννου έστελνε καθημερινά άτομο από εταιρία φύλαξης να παίρνει τις εισπράξεις σε σακούλες. (Που πήγαν άραγε αυτά τα χρήματα;)

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από μια περίοδο μεγάλης κερδοφορίας και συνεχούς επέκτασης των δραστηριοτήτων της εταιρίας. Κερδοφορίας που στηρίχτηκε στην άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων που έχουμε υποστεί μειώσεις της τάξεως των 35% μετά την υπογραφή του εργοδοτικού επιχειρησιακού σωματείου που η ίδια η εργοδοσία είχε στήσει και όχι εμείς οι εργαζόμενοι , με αποτέλεσμα να λαμβάνουμε μισθούς από 230€ για 4ωρη εργασία έως 517€ για 8ωρη εργασία. Οποιαδήποτε επιχειρηματική κίνηση , ακόμα και η πτώχευση δεν σημαίνει πτώχευση του επιχειρηματία ο οποίος το επόμενο διάστημα μπορεί να επενδύσει τα κέρδη που έβγαλε στις δικές μας πλάτες σε άλλη επιχείρηση εκμεταλλευόμενος άλλους εργαζόμενους.

Σαν να μην φτάνουν όλα αυτά η εταιρία μας παροτρύνει να δεχτούμε απολύσεις χωρίς την καταβολή δεδουλευμένων και αποζημίωσης και παράλληλα να πιέσουμε εμείς οι ίδιοι το υπουργείο να επιτρέψει στην εταιρία να κάνει ομαδικές απολύσεις ,υπογράφοντας έτσι την θανατική μας καταδίκη για όλο τον υπόλοιπο εργασιακό μας βίο όχι μόνο για εμάς αλλά και για όλους τους εργαζόμενους σε όλους τους κλάδους.

Δε θα υπογράψουμε τη θανατική μας καταδίκη.

Απαιτούμε την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων μας, την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στους απολυμένους συναδέλφους μας». 

http://www.902.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
24-10-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: