Σάββατο, Νοεμβρίου 02, 2013

ΠΤΩΧΕΥΣΕ Ο ΚΑΤΣΕΛΗΣ, ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ 480 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

Σε πτώχευση και εκκαθάριση οδηγείται η εταιρεία Nutriat (πρώην Κατσέλης), ιδιοκτησίας της οικογένειας Δαυίδ, από τις πιο πλούσιες της χώρας (Coca-Cola, Frigoglass), μετά την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών το οποίο έκανε δεκτή την αίτηση πτώχευσης που είχε υποβάλει η εταιρεία.

Η πτώχευση της Nutriart οδηγεί οριστικά στην ανεργία τούς 480 εργαζομένους οι οποίοι έχουν απολυθεί και φυσικά δεν πρόκειται να επιστρέψουν στη δουλειά.


Η εταιρεία, που ανήκει στον όμιλο Δαυίδ, αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, αλλά προσέβλεπε σε συμφωνία αναδιάρθρωσης του δανεισμού της με τις τράπεζες, οι οποίες τελικώς δεν παρείχαν την αναγκαία χρηματοδότηση.

Μετά την απόφαση, αναμένεται ο πλειστηριασμός των εργοστασίων που διαθέτει ο όμιλος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Οι βασικοί μέτοχοι (οικογένεια Δαυίδ) αιτήθηκαν την πτώχευση της εταιρείας και όχι τη λύση της εκκαθάρισης εν λειτουργία μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων με τις τράπεζες. Η εταιρεία δεν είχε κεφάλαια κίνησης, με αποτέλεσμα να χάνει κάθε χρόνο μερίδιο αγοράς και να μην μπορεί να αποπληρώνει τράπεζες και προμηθευτές.

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ήταν διαρκώς μειωμένος τα τελευταία τρία έτη: από 79,25 εκατ. ευρώ το 2010, σε 38,32 εκατ. ευρώ το 2011, και σε 20,23 εκατ. ευρώ το 2012. 

  
http://www.enet.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
2-11-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: