Τετάρτη, Νοεμβρίου 20, 2013

ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΣΤΟ «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ» ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Στη δημιουργία κλινικής παθολογικού τομέα (Ηπατολογικό – Παθολογικό) στο πρώην νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Η Αγία Βαρβάρα», υποβαθμισμένη και χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί οι προϋποθέσεις ασφαλούς νοσηλείας, προχωρά η κυβέρνηση.


Συγκεκριμένα με σχετικά έγγραφα ζητείται η μεταφορά 5 γιατρών παθολόγων -οι οποίοι θα επιλέξουν 5 ειδικευόμενους παθολόγους- από το «Κρατικό Νίκαιας» στο «Αγία Βαρβάρα», ώστε να στελεχώσουν την κλινική. Επίσης θα επιστρέψει μέρος του νοσηλευτικού προσωπικού που μετακινήθηκε από την «Αγία Βαρβάρα» στο «Κρατικό Νίκαιας». Χαρακτηριστικό της υποβάθμισης είναι πως σε περίπτωση που κάποιος ασθενής του εν λόγω παθολογικού τομέα χρειαστεί καρδιολογική υποστήριξη, αυτή θα παρέχεται από τον καρδιολόγο των εξωτερικών ιατρείων, μετά τις 3 μ.μ. και σε συνεργασία με το εφημερεύον καρδιολογικό τμήμα της Νίκαιας. Δηλαδή θα μετακινούνται είτε γιατροί, είτε οι νοσηλευόμενοι σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Οι γιατροί του «Κρατικού Νίκαιας» πραγματοποίησαν έκτακτη γενική συνέλευση και παρέμβαση στη διοίκηση του νοσοκομείου εκφράζοντας την αντίθεσή τους σε αυτή την εξέλιξη, ενώ οι 5 παθολόγοι, που τους ζητούν να μεταφερθούν στην «Αγία Βαρβάρα», με έγγραφό τους προς τον Εισαγγελέα εξηγούν τους κινδύνους που θα προκύψουν. Επίσης οι συντονιστές διευθυντές των κλινικών δήλωσαν στην πλειοψηφία τους ότι δεν θα υπογράψουν χαρτιά μετακίνησης προσωπικού.

Αυτή τη στιγμή στην «Αγία Βαρβάρα» λειτουργούν κάποια εξωτερικά ιατρεία από τις 8 π.μ. - 3 μ.μ. Για να λειτουργήσει παθολογικός τομέας στην «Αγία Βαρβάρα» για περιστατικά καρδιολογικά, ηπατολογικά, παθολογικά και χρονίων παθήσεων απαιτούνται επί 24ωρης βάσης: Ιατρικές ειδικότητες, όπως καρδιολόγοι, χειρουργοί, αναισθησιολόγοι, νοσηλευτές και να λειτουργούν πλήρως τα εργαστήρια, τα οποία σήμερα υπολειτουργούν και κάνουν μόνο απλές εξετάσεις. Απαιτείται δηλαδή η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης των νοσοκομείων.
  

  
http://www.902.gr/

  ΠΡΕΖΑ TV
20-11-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: