Τετάρτη, Νοεμβρίου 20, 2013

ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ ΤΗΣ ΚΡΟΑΤΙΑΣ

Οι πανηγυρισμοί για την πρόκριση της Κροατίας στα τελικά του Μουντιάλ του 2014 αμαυρώθηκαν από το φιλοναζιστικό χαιρετισμό που απηύθυνε ποδοσφαιριστής της ομάδας σε μερίδα οπαδών.


Συγκεκριμένα το βράδυ της Τρίτης, μετά τη λήξη της αναμέτρησης της Κροατίας με την Ισλανδία, που βρήκε τους Κροάτες νικητές, παίρνοντας παράλληλα και το εισιτήριο για τα γήπεδα της Βραζιλίας, ο ποδοσφαιριστής Γιόσιπ Σίμουνιτς πήρε το μικρόφωνο και φώναξε «Για την πατρίδα» για να του απαντήσει μερίδα των οπαδών λέγοντας «Έτοιμοι». Το άκουσμα αυτής της στιχομυθίας προκάλεσε «ανατριχίλα» στους επιζώντες της ναζιστικής θηριωδίας στην Κροατία, καθώς επρόκειτο για την πολεμική ιαχή των Κροατών συνεργατών των ναζί στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Δεκάδες χιλιάδες Κροάτες αγωνιστές, Σέρβοι και Εβραίοι εξολοθρεύτηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, από τις δυνάμεις της κυβέρνησης των ανδρεικέλων που έστησαν οι ναζί στη διάρκεια της κατοχής της χώρας.

Ο γεννημένος στην Αυστραλία Σίμουνιτς δεν σταμάτησε όμως εκεί. Συνέχισε να προκαλεί, δηλώνοντας πως κίνητρο της πράξης του ήταν ότι «κάποιοι άνθρωποι πρέπει να μάθουν λίγη ιστορία»!
  
http://www.902.gr/

  ΠΡΕΖΑ TV
20-11-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: