Σάββατο, Νοεμβρίου 02, 2013

«ΚΑΘΑΡΟ» ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΗΣ ΔΙΠΛΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για τη δολοφονία δύο νεαρών παιδιών και τον τραυματισμό ενός ακόμα έξω από τα γραφεία της ΧΑ στο Νέο Ηράκλειο. Από τον τόπο του εγκλήματος περισυνελέγησαν 12 κάλυκες, που μεταφέρθηκαν για βαλιστική έρευνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Όπως έγινε γνωστό, οι κάλυκες προέρχονται από το ίδιο όπλο, πιστόλι τύπου Zastava, το οποίο δεν ταυτοποιήθηκε με προηγούμενη επίθεση.


Μέρος της λεωφ.Ηρακλείου παραμένει αποκλεισμένο και το πρωί του Σαββάτου. Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών έγινε σε όλη την περιοχή του Ν.Ηρακλείου.

H Αντιτρομοκρατική μελετά βίντεο που έχει καταγράψει τη σκηνή της δολοφονικής επίθεσης. Το βίντεο, όπως δήλωσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, παρέδωσε ο ίδιος από τα γραφεία.Το πιθανότερο σενάριο που εξετάζεται είναι η τρομοκρατική ενέργεια. Η ηγεσία της Εισαγγελίας ενημερώνεται συνεχώς από την Εισαγγελία Πρωτοδικών για τις έρευνες που ήδη έχει αρχίσει η Αντιτρομοκρατική, ενώ επισήμως οι εισαγγελείς επιβεβαιώνουν ότι και τα δύο θύματα ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο δράστες με κράνη, πάνω σε μοτοσικλέτα, πυροβόλησαν πολλές φορές με όπλο διαμετρήματος 9 χιλιοστών, εναντίον των θυμάτων. Οι δράστες σταματησαν τη μοτοσικλέτα πλησίον των γραφείων της Χρυσής Αυγής. Κατευθύνθηκαν στο κάθετο στενό, Μεγάλου Κωνσταντίνου, που βρίσκεται η είσοδος του κτιρίου στο οποίο στεγάζονται, στον πρώτο όροφο, τα γραφεία της οργάνωσης ενώ στο ισόγειο λειτουργεί καφετέρια. 

Έξω από το κτίριο βρίσκονταν τέσσερα άτομα. Οι δράστες πυροβόλησαν και δολοφόνησαν τα δύο άτομα ενώ τραυμάτισαν σοβαρά το τρίτο –άλλος ένας πρόλαβε να κρυφτεί στα γραφεία– και στη συνέχεια διέφυγαν με τη μοτοσικλέτα στους δρόμους του Νέου Ηρακλείου. Αργότερα, μία κλεμμένη μοτοσικλέτα, που ενδεχομένως να χρησιμοποίησαν οι δράστες, βρέθηκε κοντά στο σημείο της επίθεσης, στην οδό Αυξεντίου.

Τα θύματα

Οι δύο νεκροί, Γιώργος Φουντούλης, γεννημένος το 1986, και Μανώλης Καπελώνης, γεννημένος το 1991, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Αγία Όλγα. Σύμφωνα με τους γιατρούς έφεραν τραύματα από όπλα στο κεφάλι και στην κοιλιά. 

Ο 29χρονος τραυματίας, Αλέξανδρος Γέροντας, που νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Γ.Γεννηματας, είναι βαριά τραυματισμένος, οδηγηθηκε στο χειρουργείο και υπάρχει αισιοδοξία των γιατρών ότι μπορεί να διασωθεί. 

Tα νεότερα για την υγεία του
Ομόφωνη καταδίκη από τον πολιτικό κόσμο

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία τόσο με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, όσο και με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Εκφράζω την οδύνη μου για τον θάνατο δύο νέων ανθρώπων. Ο νόμος θα επιβληθεί κατά πάντων. Δεν θα επιτραπεί να γίνει η χώρα πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών για οποιαδήποτε αιτία» δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας.

«Οι δολοφόνοι, όποιοι και αν είναι, θα αντιμετωπιστούν αμείλικτα από τη Δημοκρατία μας, τη Δικαιοσύνη και ενωμένη την ελληνική κοινωνία. Ας το γνωρίζουν οι πάντες αυτό» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

«Το σημερινό αποτρόπαιο γεγονός της δολοφονίας νέων ανθρώπων επιβάλλει την ομόθυμη και απόλυτη καταδίκη της βίας από το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας» τόνισε το ΠΑΣΟΚ.

«Η σημερινή δολοφονία δημιουργεί κλίμα αποσταθεροποίησης και στοχεύει στη δημοκρατία. Πρέπει να τύχει της απόλυτης καταδίκης, καθώς και της ηθικής, ιδεολογικής και πολιτικής απομόνωσής της» τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η αποψινή επαγγελματική δολοφονία, όποιοι κι αν είναι από πίσω, πλήττει τη δημοκρατία, την κοινωνία, τη χώρα. Τρέφει και δεν χτυπά τον φασισμό» σχολίασε μέσω Twitter ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Κάποιοι ετοιμάζονται να οδηγήσουν τη χώρα σε εμφύλιο πόλεμο» δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, και κάλεσε «σε ενότητα, ομοψυχία και εθνική αντίσταση».
Το ΚΚΕ καταδίκασε την επίθεση, τονίζοντας ότι «δημιουργεί πολύ σοβαρά ερωτηματικά για τα κίνητρα και τους σκοπούς που υπηρετεί».




Newsroom ΔΟΛ


ΠΡΕΖΑ TV
2-11-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: