Πέμπτη, Ιανουαρίου 09, 2014

ΣΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ»

Να συντονιστούν με τα υπόλοιπα εργοστάσια του κλάδου αποφάσισαν οι εργαζόμενοι του εργοστασίου «Παπουτσάνης» στη Ριστώνα κατά τη διάρκεια της Γενικής τους Συνέλευσης. Παράλληλα εξουσιοδότησαν το ΔΣ του Σωματείου να προγραμματίσει νέες κινητοποιήσεις.

Το προηγούμενο διάστημα οι εργαζόμενοι είχαν προχωρήσει σε 24ωρες απεργίες, διεκδικώντας την ανάκληση των έξι απολύσεων που έκανε η εταιρεία, με τη δικαιολογία ότι ενδέχεται να χάσει έναν από τους μεγάλους πελάτες της. Με το ίδιο αιτιολογικό, η εργοδοσία έχει ανακοινώσει άλλες δυο απολύσεις για το Γενάρη, ενώ στελέχη της διαδίδουν τρομοκρατικά ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες, αν δε σταματήσουν οι κινητοποιήσεις.


«Στο όνομα της μείωσης της παραγωγής από τον Απρίλη του 2014, προχώρησαν από τώρα σε απολύσεις και μάλιστα μελών της Εργοστασιακής Επιτροπής, την παραμονή των Χριστουγέννων για να εξασφαλίσουν τα κέρδη του. Σε αυτή την πορεία βέβαια ο κύρος στόχος τους ήταν και είναι το χτύπημα του Σωματείου, προκειμένου να κάνουν ανεμπόδιστοι και ανενόχλητοι τη δουλειά τους», τονίζει σε ανακοίνωσή η Πανελλαδική Ένωση εργαζομένων Ελαιουργοσαπωνοποιείων, Καλλυντικών και Απορρυπαντικών.

«Έλα μαζί μας για να μην περάσουν τα σχέδια της εργοδοσίας. Όχι στις απολύσεις, όχι στην τρομοκρατία», τονίζεται στην ανακοίνωση με την οποία καλούνται οι εργαζόμενοι να στηρίξουν τα ταξικό τους σωματείο που είναι εμπόδιο στα σχέδια των εργοδοτών.

(Διαβάστε κάτω ολόκληρη την ανακοίνωση)  

Ανακοινώσεις αλληλεγγύης

Πλήθος συνδικάτων με ανακοινώσεις εκφράζουν τη στήριξή τους στον αγώνα των εργαζομένων στο εργοστάσιο «Παπουτσάνης» και καταδικάζουν την εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία.

Ανακοινώσεις έχουν βγάλει η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο, τα σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος, το Συνδικάτο Μετάλλου, η Πανελλήνια Ένωση Αμμοβολιστών - Καθαριστών - Βαφέων, το Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών Πειραιά, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Νομού Αττικής, το Συνδικάτο Εργαζόμενων στην Ιδιωτική Υγεία Πειραιά, το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού και Δέρματος Νομού Αττικής, η Σωματειακή Επιτροπή Εργαζομένων στο Φάρμακο Ηλιούπολης, η Ένωση Επαγγελματιών Λογιστών Αθήνας, το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Νομού Βοιωτίας «Ο Σπάρτακος», το Συνδικάτο Τροφίμων - Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας, η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, το Σωματείο Καθαριστών Σχολείων Δημόσιας - Ιδιωτικής Εκπαίδευσης και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Ανεξαρτήτου Αντικειμένου Νομού Πειραιά και Νήσων, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Αττικής «Ο Προμηθέας», ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά, το Σωματείο Καθαριστριών Πειραιά, η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων Μισθωτών Γραφικών Τεχνών Τύπου και Συναφών Επαγγελμάτων, οι εργαζόμενοι της «ΕΛΑΪΣ». 902gr
ΠΡΕΖΑ TV
9-1-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: