Παρασκευή, Φεβρουαρίου 14, 2014

«ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ»: ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ 200 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Σε καθεστώς διαθεσιμότητας θέτει η εργοδοσία της «Χαλυβουργικής» από την Δευτέρα 17 Φλεβάρη τους 200 από τους 250 συνολικά εργαζόμενους στο εργοστάσιο της Ελευσίνας. Σύμφωνα με εκπροσώπους της εταιρείας που παρέδωσαν τα χαρτιά της διαθεσιμότητας την Τετάρτη στους εργαζόμενους, η χρονική διάρκεια της διαθεσιμότητας θα είναι για 1,5 μήνα, δηλαδή μέχρι τέλος Μάρτη και αυτό το διάστημα οι εργαζόμενοι θα πληρώνονται το 50% του μισθού τους και ένα ποσοστό 10% από τον ΟΑΕΔ.


Η εργοδοσία επικαλείται μείωση της παραγωγής, λόγω πτώσης παραγγελιών και καθίζησης της αγοράς, θέτοντας παράλληλα θέμα μείωσης του υψηλού κόστους ενέργειας, ενώ, όπως αφήνει να εννοηθεί, αν δεν αντιστραφεί η αρνητική κατάσταση δεν αποκλείει ακόμη και το κλείσιμο.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι αποφάσισαν αγωνιστικό πρόγραμμα κινητοποιήσεων από τη Δευτέρα 17 Φλεβάρη, ημέρα έναρξης των διαθεσιμοτήτων. Έτσι αυτή την ημέρα θα πραγματοποιήσουν 4ωρη στάση εργασίας από τις 8 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του εργοστασίου. Ανάλογες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν καθ' όλη την διάρκεια της επόμενης εβδομάδας. Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις κινητοποιήσεις απευθύνουν οι ταξικές δυνάμεις στην «Χαλυβουργική», σημειώνοντας την ανάγκη οι εργαζόμενοι και ο λαός της περιοχής να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση τους στον αγώνα τους.

Να θυμίσουμε πως η «Χαλυβουργική» έχει απολύσει 120 εργαζόμενους την άνοιξη του 2013 και μετά από δύο μήνες επέβαλε στους εναπομείναντες εργαζόμενους περικοπές μισθών κι επιδομάτων της τάξεως του 20%. Όλα αυτά έγιναν με την πλειοψηφία του επιχειρησιακού σωματείου (ΠΑΣΚΕ) να στέκεται ουσιαστικά στο πλευρό της εργοδοσίας και με το «επιχείρημα» ότι έτσι θα «σωθεί η επιχείρηση». Με το ίδιο επιχείρημα, μαζί με την πλειοψηφία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου αντί να οργανώσουν την πάλη των χαλυβουργών απέναντι στην επίθεση των βιομηχάνων, κήρυξαν στις 28 Γενάρη απεργία των εργαζομένων στον κλάδο της χαλυβουργίας για λογαριασμό των βιομηχάνων, καθώς «στόχος πάλης» της απεργίας ήταν, φθηνό ρεύμα για τους βιομηχάνους. 902.gr


ΠΡΕΖΑ TV
14-2-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: