Πέμπτη, Φεβρουαρίου 27, 2014

ΨΑΧΝΟΥΝ ΜΕΛΛΟΘΑΝΑΤΟΥΣ. ΆΣΤΕΓΟΙ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΗ ΦΟΥΚΟΥΣΙΜΑ

Άστεγους που θα αναλάβουν μια από τις πιο ανεπιθυμήτες δουλειές σε όλο τον κόσμο, τον καθαρισμό των πυρηνικών αποβλήτων του πυρηνικού εργοστασίου στη Φουκουσίμα, προσπαθούν να προσλάβουν εργολάβοι που έχουν αναλάβει το έργο.
Η διαδικασία θα διαρκέσει 30 χρόνια ενώ το κόστος εκτιμάται να ξεπεράσει τα 125 δισ. δολάρια. Η Tepco θα χρειαστεί τουλάχιστον 12.500 εργάτες μέσα στο 2015 με την ζήτηση να είναι μεγαλύτερη από την προσφορά.

Τον περασμένο μήνα το πρακτορείο Reuters είχε αποκαλύψει ότι  έχει στηθεί ένα παράνομο δίκτυο εκμετάλλευσης των αστέγων το οποίο ελέγχει για λογαριασμό των εργολάβων του έργου η μαφία της Γιακούζα.
Οι "κυνηγοί κεφαλών" προσεγγίζουν και στρατολογούν εκατοντάδες άστεγους τους οποίους πληρώνουν έως και 60 δολάρια ημερησίως για να εργαστούν στις ζώνες υψηλού κινδύνου και να καλύψουν τα κενά του ανθρώπινου δυναμικού στα πόστα που κανείς δεν φαίνεται να θέλει να καταλάβει.
Το πρακτορείο αποκαλύπτει επίσης ότι υπάρχουν τεράστια νομικά κενά, αυθαιρεσίες και οικονομικές ατασθαλίες από τις εταιρείες που έχουν αναλάβει την εργολαβία του πανάκριβου έργου.
Σύμφωνα με αυτές, αρκετές από τις 730 εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην επιχείρηση καθαρισμού, έχουν συμβόλαια τα οποία δεν τηρούν το αυστηρό νομικό πλαίσιο και λειτουργούν καταχρηστικά και ανεξέλεγκτα εντός του έργου του οποίου το κόστος αναμένεται να ξεπεράσει τα 30 δισ. δολάρια.
Το watchdog.net έχει ξεκινήσει διαδικτυακή εκστρατεία  ζητώντας από τους πολίτες να υπογράψουν κατά αυτών των προσλήψεων.
watchdog.net, Reuters

ΠΡΕΖΑ TV
27-2-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: