Πέμπτη, Φεβρουαρίου 20, 2014

ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΟΠΛΩΝ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ Η ΕΕ-ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ

Η ΕΕ ετοιμάζεται να επιβάλει κυρώσεις σε όσους κρίνει υπεύθυνους για τη βία των τελευταίων ημερών στο Κίεβο και να προχωρήσει σε εμπάργκο όπλων στην Ουκρανία, σύμφωνα με προσχέδιο της ανακοίνωσης των υπουργών Εξωτερικών των «28» που έχει στην κατοχή του το Reuters. 

Ωστόσο, αξιωματούχοι της ΕΕ τονίζουν ότι το τελικό κείμενο δεν έχει ακόμη διαμορφωθεί και οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν αργότερα από τους υπουργούς Εξωτερικών των «28» που θα συνεδριάσουν εκτάκτως στις Βρυξέλλες.


Νωρίτερα οι υπουργοί Εξωτερικών Γαλλίας, Γερμανίας και Πολωνίας συναντήθηκαν με τον Βίκτορ Γιανούκοβιτς και με τους αρχηγούς των τριών κομμάτων της αντιπολίτευσης. Οι τρεις υπουργοί παρουσίασαν στον Γιανούκοβιτς μια σειρά κυρώσεων, αλλά και κινήτρων προκειμένου να υπάρξει συμφωνία με την αντιπολίτευση και να σταματήσει η αιματοχυσία στους δρόμους του Κιέβου.

Οι υπουργοί Εξωτερικών των τριών χωρών δεν θα συμμετάσχουν τελικά στη συνεδρίαση των ΥΠΕΞ των «28», καθώς οι συνομιλίες στο Κίεβο συνεχίζονται -σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Πηγή προσκείμενη στις συνομιλίες δήλωσε ότι είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο συμβιβασμού ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους διαδηλωτές. in.gr



ΠΡΕΖΑ TV
20-2-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: