Τρίτη, Μαρτίου 11, 2014

ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ: ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΝΕΑ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Αναστέλλει για δύο μέρες ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) την απεργιακή του κινητοποίηση, τη συνεχίζει όμως από την Παρασκευή 14 Μαρτίου έως και τη Δευτέρα 17 του μηνός.
Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση του δ.σ. του Συλλόγου, οι φαρμακοποιοί αντιστέκονται στην εφαρμογή των μέτρων «που θέλει να επιβάλει μέσω της μελέτης του ΟΟΣΑ, η τρόικα και το Υπουργείο Ανάπτυξης».
Επισημαίνει ακόμη πως με την αναστολή της απεργίας δίνεται η ευκαιρία σε όσους έχουν ανάγκη να προμηθευθούν τα φάρμακα τους και να μην δημιουργηθεί  οποιαδήποτε πρόβλημα στην φαρμακευτική περίθαλψη.

Σύμφωνα με τον ΠΦΣ, η τρόικα αποβλέπει στη διάλυση της φαρμακευτικής  περίθαλψης και την ικανοποίηση των βλέψεων συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων που επιθυμούν: Τα φάρμακα στα σούπερ μάρκετ, τις αλυσίδες φαρμακείων στα χέρια ιδιωτών κεφαλαιούχων, τα εξοντωτικά ωράρια λειτουργίας των φαρμακείων που καταστρέφουν την προσωπική σχέση φαρμακοποιού – ασθενούς.
Το ΔΣ του ΠΦΣ θα συνεδριάσει εκ νέου τη Δευτέρα για να εκτιμήσει την πορεία των διαπραγματεύσεων της τρόικας με την κυβέρνηση. 
naftemporiki.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
11-3-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: