Τρίτη, Μαρτίου 11, 2014

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ Θ. ΚΑΤΣΑΝΕΒΑ ΚΑΤΑ WIKIPEDIA ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΞΗ «ΟΝΕΙΔΟΣ»-ΤΙ ΑΛΛΗ ΠΑΠΑΡΙΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ;;;;

Στο μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας συζητήθηκε η κύρια αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει ο πρόεδρος του κόμματος «Δραχμή» Θεόδωρος Κατσανέβας, σε βάρος  χρήστη της διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας  Βικιπαίδεια – Wikipedia, καθώς στο βιογραφικό του αναφέρεται η λέξη  «όνειδος», που φέρεται να είχε χρησιμοποιήσει ο Ανδρέας Παπανδρέου στην ιδιόχειρη διαθήκη του.

Με την αίτησή του ο κ. Κατσανέβας – ο οποίος έχει καταθέσει και αγωγή- ζητεί να αφαιρεθεί το κείμενο με την αναφορά «όνειδος» από το βιογραφικό του, που έχει αναρτήσει, με αναφορές μάλιστα σε  δημόσιες αξιόπιστες πηγές, όπως είναι σειρά δημοσιευμάτων στον έντυπο Τύπο περί της εποχής.
Το Μονομελές Πρωτοδικείο είχε εκδώσει προσωρινή διαταγή υποχρεώνοντας τον χρήστη να αφαιρέσει την αναφορά, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται ένας άλλος χρήστης να την αναρτήσει εκ νέου. 
Σήμερα στη συζήτηση της κύριας αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, το δικαστήριο διατήρησε σε ισχύ την προσωρινή διαταγή με την οποία να γίνεται εν μέρει δεκτό το αίτημα του κ. Κατσανέβα.
Μάρτυρας από την πλευρά των εναγομένων είπε στην κατάθεσή του:
«Η ιστορία ξεκίνησε το 2009 με αναφορά στη διαθήκη Παπανδρέου , βασισμένη σε αξιόπιστες πηγές από ελληνικές και ξένες εφημερίδες. Για να αλλάξει η πληροφορία χρειάζεται νέα πηγή. Για να αφαιρεθεί η πληροφορία δεν χρειάζεται αγωγή, αλλά συζήτηση. Μπορεί ελεύθερα οποίος θέλει να μπει στη συζήτηση του λήμματος και να επιχειρηματολογήσει για να αφαιρεθεί. Σε αντίστοιχα λήμματα για τον Στρος Καν και τον Μπιλ Κλίντον υπάρχουν αντίστοιχες πληροφορίες».
Συνεργάτης του κ. Κατσανέβα κατέθεσε ότι η λέξη «όνειδος» δεν υπάρχει σε καμία διαθήκη.
«Ο Σπ. Καρατζαφερης που δημοσίευε φωτογραφία του στην εφημερίδα Αθηναϊκή με τη λέξη «όνειδος» από κάτω , έχει καταδικαστεί τελεσίδικα για την υπόθεση. Αυτό το σχόλιο στο λήμμα δημιουργεί συνολική και αθροιστική βλάβη στον κ. Κατσανέβα. Μάλιστα, θα έπαιρνε θέση οικονομικού συμβούλου στα Αραβικά Εμιράτα και την έχασε εξαιτίας αυτού. Το ξέρει και ο πρέσβης».
Με την αίτηση των ασφαλιστικών του μέτρων,  ο Θ. Κατσανέβας στρέφεται κατά  της ΕΛΛΑΚ (Εταιρεία  Ελεύθερου  Λογισμικού - Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα) και του χρήστη  , ο οποίος είχε κάνει την επίμαχη ανάρτηση επικαλούμενος σειρά δημοσιευμάτων  , όπως απαιτεί η πολιτική ορθής χρήσης  της Wikipedia .  
Η αγωγή που έχει καταθέσει ο κ. Κατσανέβας έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί  τον Ιανουάριο του 2016.   
naftemporiki.gr
ΠΡΕΖΑ TV
11-3-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: