Παρασκευή, Μαρτίου 07, 2014

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΔΙΑΜΗΝΥΕΙ Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Τον υποψήφιό του για τις ουκρανικές προεδρικές εκλογές της 25ης Μαΐου ανακοίνωσε το ακροδεξιό κόμμα Δεξιός Τομέας, με τον εκπρόσωπό του να διαμηνύει πως η παράταξη παραμένει η «ηγέτιδα της επανάστασης», «κινητοποιείται» και είναι έτοιμη να «αντιδράσει σε ξένη επιθετικότητα».

Εν τω μεταξύ, σε μία πιθανώς κρίσιμη εξέλιξη, η ουκρανική εφημερίδα Kyiv Post μεταδίδει πως ο Δεξιός Τομέας δεν έχει ακόμα αποκλείσει το ενδεχόμενο να στείλει δυνάμεις του στην Κριμαία, η οποία ελέγχεται από ρωσικά στρατεύματα. Η Μόσχα, που δεν παραδέχεται πως οι δυνάμεις στην Κριμαία είναι ρωσικά στρατεύματα, ισχυρίζεται πως οι ενέργειές της απέναντι στην Ουκρανία αποσκοπούν στην προστασία των ρωσικών πληθυσμών, και έχει κατηγορήσει τις μεταβατικές Αρχές στην Ουκρανία για «φασισμό» και αντι-σημιτισμό.


Υποψήφιος για την προεδρία είναι ο 42χρονος επικεφαλής του Δεξιού Τομέα Ντμίτρο Γιαρός, ο οποίος έχει καλέσει για «εθνική επανάσταση» και έχει ζητήσει την απαγόρευση του Κομμουνιστικού Κόμματος και του Κόμματος των Περιοχών, στο οποίο ανήκει ο αποπεμφθείς πρόεδρος Βίκτορ Γιανούκοβιτς.

Μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο εκπρόσωπος του Δεξιού Τομέα, Αντρίι Ταρασένκο, εξέφρασε το σεβασμό του για τους ηγέτες της αντιπολίτευσης «που στάθηκαν δίπλα μας στα οδοφράγματα», αλλά φρόντισε να τονίσει τις αποστάσεις μεταξύ του Δεξιού Τομέα και της μεταβατικής κυβέρνησης.

«Δεν έχει υπάρξει ριζική αλλαγή της εξουσίας. Μόνο τα ονόματα της κυβέρνησης έχουν αλλάξει», σημείωσε.

Ο Δεξιός Τομέας δεν ήλεγχε τις διαδηλώσεις που οδήγησαν στην ανατροπή του κ. Γιανούκοβιτς, όμως έλαβε μέρος στις πιο σκληρές οδομαχίες με την Αστυνομία, με τους διαδηλωτές στο σύνολό τους να αναγνωρίζουν τη μαχητικότητά τους.

skai.gr


ΠΡΕΖΑ TV
7-3-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: