Πέμπτη, Μαρτίου 20, 2014

ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ

Στους δρόμους βρίσκονται και σήμερα οι δημόσιοι υπάλληλοι, δεύτερη ημέρα της 48ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ, συνεχίζοντας τον αγώνα τους κατά των απολύσεων λίγο πριν τη λήξη της διαθεσιμότητας εκπαιδευτικών και σχολικών φυλάκων. Στη 1 το μεσημέρι, θα πραγματοποιήσουν νέο συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ στις 3 διοργανώνουν συγκέντρωση-συναυλία έξω από τη Βουλή, με σύνθημα "Υπερασπιζόμαστε τα Δημόσια Κοινωνικά Αγαθά – όχι στις απολύσεις".
Στην απεργία συμμετέχει η ΟΛΜΕ, καθώς το Σάββατο λήγει το καθεστώς διαθεσιμότητας για τους εκπαιδευτικούς τεχνικών ειδικοτήτων, οι οποίοι βρίσκονται πλέον στην πόρτα της εξόδου από το δημόσιο. Η ΟΛΜΕ συνεχίζει και αύριο τις κινητοποιήσεις της, με συγκέντρωση στις 11 το πρωί, καταγγέλλοντας παράλληλα υποβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος και αντιδρώντας στη διαδικασία της αξιολόγησης.

Επίσης, με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν και σήμερα τα νοσοκομεία, καθώς στην 48ωρη απεργία συμμετέχει και η ομοσπονδία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Η ΠΟΕΔΗΝ διαμαρτύρεται "για την επικείμενη απόλυση δημοσίων υπαλλήλων που ήδη βρίσκονται σε διαθεσιμότητα το τελευταίο οκτάμηνο" και διεκδικεί την πρόσληψη μόνιμου υγειονομικού προσωπικού στα νοσοκομεία, τα οποία "αποδεκατίστηκαν από προσωπικό κατά τα μνημονιακά έτη". ΑΥΓΗ

ΠΡΕΖΑ TV
20-3-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: