Τετάρτη, Μαρτίου 12, 2014

ΚΥΠΡΟΣ: ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΟΜΟΦΟΒΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος ο Β, κατά την προσφώνηση του στη Σύναξη των Προκαθημένων των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών, στο Φανάρι, τόνισε ότι η Εκκλησία θα πρέπει να πάρει ξεκάθαρη θέση για τον γάμο των ομοφυλόφιλων και «να καταδικάσει την ομοφυλοφιλία».

Σε απάντησή της η accept – ΛΟΑΤ Κύπρου, απάντησε στις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου λέγοντας ότι η Εκκλησία της Κύπρου,  δεν δύναται να είναι πολέμιος της διαφορετικότητας αλλά, αντίθετα, θα έπρεπε να έχει ως κύριο μέλημά της την εξεύρεση τρόπων να την αγκαλιάσει και να την εντάξει στους κόλπους της, λαμβάνοντας μάλιστα μηνύματα από άλλες Χριστιανικές Εκκλησίες ανά το παγκόσμιο, οι οποίες συνειδητοποίησαν ήδη ότι ο αφορισμός και  η αποξένωση δεν είναι ο σωστός τρόπος για να προωθηθούν τα μηνύματα του Θεού, όπως οι ίδιες τα αντιλαμβάνονται. 


Η Αccept – ΛΟΑΤ

Η accept – ΛΟΑΤ Κύπρου, είναι η πρώτη οργάνωση στην Κύπρο, που διεκδίκησε το δικαίωμα των ομοφυλοφίλων στο γάμο και την έννομη αναγνώριση της συμβίωσής τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ACCEPT, παρά το ότι είναι μια οργάνωση που πρώτιστα μάχεται για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤ ατόμων, κατά τις επαφές και τις συζητήσεις με τα πολιτειακά όργανα υποστήριξε ότι η θεσμοθέτηση ενός συμφώνου συμβίωσης θα πρέπει να καλύπτει τόσο τα ομόφυλα όσο και τα ετερόφυλα ζευγάρια.

Απότοκος των παρεμβάσεων της Αρχής κατά των Διακρίσεων και της δραστηριοποίησης της ACCEPT ήταν η πρόσφατη πρωτοβουλία της τέως Υπουργού Εσωτερικών να υποβάλει, στις 11 Φεβρουαρίου 2013, νομοσχέδιο για την κατοχύρωση του συμφώνου συμβίωσης.

Το προτεινόμενο νομοσχέδιο, στην εκπόνηση του οποίου συνεισέφεραν με υποβολή σχολίων και απόψεων τόσο η Αρχή κατά των Διακρίσεων όσο και η ΑCCEPT, εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 14 Φεβρουαρίου 2013 και έχει προωθηθεί για νομοτεχνικό έλεγχο από τη Νομική Υπηρεσία, πριν από την ψήφισή του από τη Βουλή.

 left.gr 
ΠΡΕΖΑ TV
12-3-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: