Δευτέρα, Απριλίου 21, 2014

ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΤΡΩΝΕ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ: ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗΣ-ΤΕΛΟΣ Η ΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ, ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΣΤΟΣ‏

Από πού να ξεκινήσει κανείς και πώς να μεταφέρει την οργή και την αγανάκτηση των συναδέλφων, τα δίκαια παράπονα τους από αυτά που υφίστανται στον Στρατό εξαιτίας της γραφειοκρατίας, του Μεράρχου στον Έβρο και του ΓΕΣ,  που δεν υπολογίζουν τίποτε. Ενώ παράλληλα, ο ΑΓΕΣ Μανωλάς διαψεύδει γοργά τις όποιες προσδοκίες, καταρρίπτει κάθε ψευδαίσθηση...
Πίσω από τα μεγάλα εθνικιστικά λόγια και τις ακόμη μεγαλύτερες πολιτικάντικες υποσχέσεις κρύβεται η αδιαφορία για τους στρατιώτες ή μάλλον το πρόταγμα  «του να κάνει ο καθένας τη δουλεία του» και ας πάνε να πνιγούνε οι φαντάροι.
Αλήθεια, ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλε, που είναι οι δεσμεύσεις σας για ισότητα και σεβασμό των δικαιωμάτων μας;
Αν θεωρείτε υπερβολές τα όσα διαβάσατε μέχρι τώρα, σας ενημερώνουμε ότι δεν έχετε διαβάσει τίποτε.


Οι συνάδελφοι που ορκίστηκαν πρόσφατα, σε πολλές περιπτώσεις υποχρεώθηκαν να ταξιδεύσουν 15 ώρες για να φτάσουν στην μονάδα που μετατέθηκαν. Μόλις όμως έφταναν εκεί, το απόγευμα της Παρασκευής τους περίμενε σοκ: σε μια ώρα τους ενημέρωναν ότι έπρεπε να κάνουν μεταβολή και να φύγουν, καθώς είχαν μπει στο πρώτο γκρουπάκι εορταστικών αδειών.
Άλλες 15 ώρες ταξίδι επιστροφής. Συν το μεγάλο κόστος μετακίνησης καθώς ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος μπορεί να δίνει 2.5 εκατ. ευρώ για να φτιάξει σάιτ ή εκατομμύρια ευρώ για να παρελάσουν τανκς και αεροπλάνα, αλλά τις καταστάσεις επιβίβασης-δωρεάν εισιτήρια στις άδειες για όσους υπηρετούν στις απομακρυσμένες μονάδες της παραμεθορίου, τα έκοψε εξαρχής κάνοντας οικονομία…  
Η διαταγή του Στρατηγού να μπουν όλοι οι νέοι υποχρεωτικά στο πρώτο γκρουπ εορταστικών αδειών είχε ως αποτέλεσμα νατους στερούν δύο μέρες από την άδεια τους, αφού κανονικά έπρεπε λόγω απόστασης να τύχουν προαναχώρησης, δηλαδή να φύγουν τη Πέμπτη 10/4 και όχι βραδιάτικα, Παρασκευή 11/4 ή σε πολλές περιπτώσεις στις 12/4, το Σάββατο!
Ο γνωστός όμως αντικομουνιστής Υποστράτηγος Φαραντάτος έχει και άλλες εκπλήξεις για τους νεομετατιθέμενους  συναδέλφους: στην επιστροφή τους στη μονάδα, θα αναλάβουν κανονικά υπηρεσία καθώς οι παραμένοντες φαντάροι θα φύγουν στο δεύτερο γκρουπάκι αδειών.
Άρα θα τους «φάνε» τη βδομάδα προσαρμογής, όπως είναι υποχρεωμένοι να τους δώσουν.
Το ίδιο κόλπο έκαναν τα Χριστούγεννα στερώντας και τότε τη βδομάδα προσαρμογής.
Κύριοι, ο Στρατιωτικός Κανονισμός και οι Διαταγές έχουν ελαστική εφαρμογή και τηρούνται όποτε σας βολεύει; Είναι για εσάς ένα παλιόχαρτο που το τσαλαπατάτε ΓΕΣ-Μέραρχοι-Διοικητές με την πρώτη ευκαιρία, «για να βγουν οι υπηρεσίες» και να τα έχετε εσείς καλά μεταξύ σας;
Ένα απλό ερώτημα έχουμε να σας θέσουμε:
Γιατί δεν κρατήσατε τους συναδέλφους στα κέντρα εκπαίδευσης, να τους δώσετε εορταστική άδεια και μετά φύλλο πορείας για τη παραμεθόριο;
Έτσι, ούτε θα ταλαιπωρούνταν κανείς, ούτε θα ήμασταν υποχρεωμένοι να πληρώσουμε τα ακριβά εισιτήρια-και ενώ ξέρετε πόσο δύσκολα τα φέρνουμε βόλτα εμείς και οι οικογένειες μας-, αλλά και θα παίρναμε επιπλέον τη βδομάδα προσαρμογής, όπως έχουμε κάθε δικαίωμα.
Αλλά ποιος να τα σκεφτεί όλα αυτά, ποιος να νοιαστεί για τους φαντάρους: ο Μέραρχος, το ΓΕΣ, το Υπουργείο Άμυνας; (και όμως υπήρξαν διοικητές που έδειξαν ανθρωπιά, στάθηκαν αλληλέγγυοι των νέων συναδέλφων, ζήτησαν να τους βάλουν στο δεύτερο γκρουπ, αλλά ο Μέραρχος τους το Απαγόρευσε!)… Συγχαρητήρια…
Με αυτές σας όμως τις αποφάσεις δείχνεται ότι αντί να επιθυμείτε να μας σεβαστείτε, ουσιαστικά μας χώνετε χωρίς λόγο και αιτία, δημιουργώντας απλώς πελατεία για τα ΤΑΧΙ και τα ΚΤΕΛ! 
Εμείς καλούμε τους συναδέλφους να βγουν Παραπονούμενοι, να απαιτήσουν να τους δοθούν με την πρώτη ευκαιρία 1-2 επιπλέον μέρες άδειας, αλλά και βδομάδα προσαρμογής.
ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ: Ένας εύκολος τρόπος για να μειωθούν στο μισό τα έξοδα μετακίνησης είναι το να επιστρέφει κανείς στη μονάδα του με έξοδα του στρατού ακόμα κι αν δεν του έχει χορηγηθεί φύλλο πορείας. Αρκεί, στις μέρες της άδειας του να επισκεφτεί το φρουραρχείο του τόπου του και να δηλώσει το παρών καθώς και το ότι δεν έχει λεφτά για να επιστρέψει στη μονάδα του. Έτσι, και δεν θεωρείται λιποτάκτης, και ουσιαστικά αναγκάζει τον στρατό να του πληρώσει το εισιτήριο του για την επιστροφή.
Συνάδελφοι μόνο με την συλλογική διεκδίκηση, την καθημερινή Συνδικαλιστική πάλη, τη δημοσιοποίηση των καταγγελιών μπορούμε να βελτιώσουμε την χακί καθημερινότητα για όλους.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 

diktiospartakos.blogspot.com 

ΠΡΕΖΑ TV
21-4-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: