Δευτέρα, Απριλίου 21, 2014

ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ-ΥΠΗΡΕΤΩΝ ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ‏

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι ο νέος ΑΓΕΣ Μανωλάς αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων Αρχηγών, πρωταγωνιστώντας και αυτός στην άθλια εργασιακή εκμετάλλευση των συναδέλφων στρατιωτών, αλλά και της οικονομικής αφαίμαξης της λαικής οικογένειας.
Το έργο του στο σύντομο διάστημα από την ανάληψη των καθηκόντων περιλαμβάνει τη πανάκριβη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου με τάνκς και αεροπλάνα, την συνέχεια της καταλήστευσης μας από τον ιδιώτη ΚΑΨιμιτζή στο ΚΕΝ Θήβας, τη διατήρηση της κατάργησης των καταστάσεων επιβίβασης, την απάνθρωπη μεταχείριση των νέων συναδέλφων που είδαν το δικαίωμα στην εορταστική άδεια για το Πάσχα να μετατρέπεται σε βάσανο και μεγάλο οικονομικό βάρος!


Με την νέα του όμως απόφαση αύξησης των παραθεριστικών περιόδων στα ΚΑΑΥ αποκαλύπτει ότι διατηρεί, αυξάνει τα προνόμια των στρατιωτικών εις βάρος των φαντάρων-χαμάληδων.  Ουσιαστικά, επιθυμώντας να δώσει απάντηση στον αυξημένο αριθμό αιτήσεων συμμετοχής στα κέντρα παραθερισμού, με διαταγή του αύξησε τις παραθεριστικές περιόδους, άρα και τον όγκο εργασίας των φαντάρων που εργάζονται σε αυτές δωρεάν. 
Κάθε χρόνο την περίοδο Μαρτίου –Απριλίου εκδίδεται η σχετική διαταγή  με συγκεκριμένες σειρές και ημερομηνίες παραθερισμού κάτι που και φέτος έγινε κανονικά ακολουθώντας τα περυσινά πρότυπα. Μετά από ενημέρωση του Α/ΓΕΣ για το αυξημένο ενδιαφέρον συμμετοχής στελεχών λόγω της οικονομικής κρίσης δόθηκε εντολή από τον ίδιο για αύξηση των περιόδων παραθερισμού μειώνοντας κατά δύο με τρεις τις ημέρες διαμονής σε σχέση με πέρυσι, αυξάνοντας έτσι τις περιόδους από 11 σε 14 των δέκα ημερών. Σίγουρα πρόκειται για ένα μέτρο που έχει θετικό αντίκτυπο σε αρκετές οικογένειες στελεχών που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν διακοπές, οι οποίες θα μπορέσουν να στεγασθούν στα ΚΑΑΥ. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία με τη νέα ρύθμιση, μόνο στο ΚΑΑΥ του Αγίου Ανδρέα θα μπορέσουν να παραθερίσουν επιπλέον 300 οικογένειες ε.ε στελεχών.
Και όλα αυτά στην πλάτη του δωρεάν εργαζόμενου φαντάρου. Αποδεικνύοντας και την πραγματική ουσία της υποχρεωτικής στράτευσης που αναγκάζει δεκάδες χιλιάδες νεόυς ετησίως, να εργάζονται και να υπηρετούν τον καθένα, στο όνομα της «εθνικής άμυνας»!
ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΚΑΑΥ- τα ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΥΞΗΣΗ ΘΗΤΕΙΑΣ...
Η κτηνωδία της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ αποκαλύπτεται καθημερινά. Με ψαρωτικό τρόπο οι γνωστοί εθνικιστικοί-μιλιταριστικοί κύκλοι και τα Επιτελεία διαρρέουν την αναγκαιότητα αύξησης της θητείας με πρόσχημα τα κενά στην επάνδρωση των μονάδων της παραμεθορίου.
Η υποκρισία για τα κενά στην επάνδρωση των μονάδων του ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου ξεπερνά κάθε όριο όταν οι ίδιοι για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες του πελατειακού κράτους που συντηρούν ανοίγουν συνεχώς νέα στρατόπεδα, ενώ με τη προνομιακή μεταχείριση των βυσμάτων της ΟΝΝΕΔ-Νεολαίας ΠΑΣΟΚ ουσιαστικά τους απαλάσσουν από την στρατιωτική θητεία. Είναι χαρακτηριστικό ότι για τις ψηφοθηρικές ανάγκες των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ άνοιξαν το ΚΕΝ Άρτας που είχαν κλείσει πριν δύο χρόνια, πάλι κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ!
Μερίδιο στην εκμετάλλευση μας διεκδικούν και οι στρατιωτικοί που παρουσιάζονται υπέρμαχοι της αύξησης της θητείας. Βεβαίως οι ίδιοι απολαμβάνουν προνόμια σε βάρος των συναδέλφων στρατιωτών. Χιλιάδες φαντάροι για ένα ολόκληρο εξάμηνο αποσπασμένοι από τις μονάδες τους ή έχοντας πάρει μετάθεση στα ΚΑΑΥ αναλαμβάνουν την συντήρηση-φρούρηση αυτών, τη μέρα υπηρέτες των αξιωματικών, το βράδυ σκοπάνθρωποι.
Απαιτούμε την άμεση απεμπλοκή των φαντάρων από ΚΑΑΥ-Λέσχες Αξιωματικών. Να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση σε όλους τους πολίτες και τους αδειούχους/εξοδούχους φαντάρους. Οι ανάγκες αυτών να καλυφθούν από πολιτικό προσωπικό. Καμιά αύξηση στην στρατιωτική θητεία.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ: 6932 955437

http://diktiospartakos.blogspot.com   


ΠΡΕΖΑ TV
21-4-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: