Πέμπτη, Ιουλίου 24, 2014

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ: ΝΕΚΡΑ ΔΥΟ ΜΕΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Δύο γυναίκες-μέλη ανθρωπιστικής οργάνωσης, σκοτώθηκαν την Πέμπτη, ενώ επέβαιναν σε ταξί καθώς εκτελέστηκαν εν ψυχρώ από ενόπλους στην πόλη Χεράτ στο Αφγανιστάν. 
Ένοπλοι πυροβόλησαν και σκότωσαν σήμερα δύο ξένες, μέλη ανθρωπιστικής οργάνωσης, ενώ αυτές βρίσκονταν μέσα σε ταξί στην πόλη Χεράτ, πρωτεύουσα της ομώνυμης δυτικής επαρχίας του Αφγανιστάν, δήλωσε αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της επαρχίας Σάγεντ Φαζουλάχ Ουαχίντι, "σήμερα το πρωί γύρω στις 11:30 δύο ένοπλοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα πλησίασαν το ταξί στο οποίο επέβαιναν οι δύο ξένες γυναίκες, άνοιξαν πυρ και τις σκότωσαν". 


Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Σεντίκ Σεντίκι επιβεβαίωσε την επίθεση χωρίς να ανακοινώσει την εθνικότητα των θυμάτων, διευκρινίζοντας ότι ένας ύποπτος συνελήφθη στο σημείο της επίθεσης, ενώ άλλοι δύο δράστες της επίθεσης διέφυγαν. Η αστυνομία διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό τους. 

Οι δύο γυναίκες εργάζονταν για τη διεθνή χριστιανική οργάνωση International Assistance Mission (IAM) που δραστηριοποιείται στο Αφγανιστάν από το 1966, επιβεβαίωσε η διεθνής οργάνωση χωρίς να διευκρινίσει την εθνικότητά τους. 

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση. Εγκληματικές οργανώσεις και αντάρτες Ταλιμπάν έχουν μεγάλη δράση στην επαρχία Χεράτ. 

Το Αφγανιστάν θεωρείται ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη για τους εργαζόμενους σε ανθρωπιστικές οργανώσεις μαζί με το Νότιο Σουδάν, τη Συρία και τη Σομαλία.

Τους τελευταίους μήνες, οι ξένοι υπήκοοι έχουν γίνει στόχος σειράς επιθέσεων στο Αφγανιστάν, κυρίως στην πρωτεύουσα Καμπούλ.

Σε ένα άλλο περιστατικό σήμερα, εκρηκτικά που είχαν τοποθετηθεί σε μοτοσικλέτα εξερράγησαν στη βόρεια επαρχία Ταχάρ, με αποτέλεσμα έξι πολίτες να χάσουν τη ζωή τους και 28 να τραυματιστούν, ανακοίνωσε επίσης το υπουργείο Εσωτερικών.  http://www.newsit.gr/




ΠΡΕΖΑ TV
24-7-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: