Πέμπτη, Ιουλίου 24, 2014

ΠΟΓΚΡΟΜ ΣΤΗ ΠΑΤΡΑ: "ΣΑΡΩΝΟΥΝ" ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΓΙΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΤΙΑ

Συνεχείς είναι οι επιχειρήσεις της Αστυνομίας και του Κεντρικού Λιμεναρχείου, ειδικά τους τελευταίους τρεις μήνες, στη παραλιακή ζώνη της Πάτρας, για τον εντοπισμό αλλοδαπών χωρίς τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα.
Βασικός σκοπός της Αστυνομίας και του Λιμενικού είναι να αποτρέπουν την παράνομη είσοδο αλλοδαπών στο λιμάνι της Πάτρας, καθώς και την «πολιορκία» φορτηγών, που έχουν ως προορισμό λιμάνι της Ιταλίας.



Νέοι έλεγχοι και προσαγωγές

Το απόγευμα της Τετάρτης, Αστυνομία και Λιμενικό έκαναν νέους ελέγχους στην παραλιακή ζώνη και κυρίως στην περιοχή γύρω από το νέο λιμάνι της Πάτρας. Στη διάρκεια αυτών των ελέγχων προσήχθησαν στην Ασφάλεια Πατρών 40 αλλοδαποί, εκ των οποίων δέκα Αφγανοί υπήκοοι θα οδηγηθούν στη διεύθυνση Αλλοδαπών Αθηνών. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δέκα Αφγανοί είχαν νομιμοποιητικά έγραφα παραμονής με συγκεκριμένη χρονική διάρκεια ισχύος, όμως, τους απαγορευόταν να προσεγγίζουν πόλεις με λιμάνια, όπως η Πάτρα, η Ηγουμενίτσα, ο Πειραιάς κ.α.

Επίσης, πέντε ακόμα Αφγανοί και ένας υπήκοος Ιράν δεν είχαν έγγραφα και σύμφωνα με την Αστυνομία θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες για διοικητική απέλασή τους.   
Σημειώνεται ότι τους τελευταίους τρεις μήνες έχουν πραγματοποιηθεί από την Αστυνομία και το Λιμενικό τουλάχιστον έξι επιχειρήσεις στη λιμενική ζώνη της Πάτρας, για τον εντοπισμό αλλοδαπών που βρίσκονται παράνομα στην χώρα. Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων έχουν προσαχθεί στην Ασφάλεια Πατρών περισσότερα από 320 άτομα, εκ των οποίων 32 έχουν συλληφθεί, ενώ 190 έχουν οδηγηθεί στη Διεύθυνση Αλλοδαπών της Αθήνας. Επίσης, 65 αλλοδαποί έχουν αφεθεί ελεύθεροι, διότι είτε είχαν νομιμοποιητικά έγγραφα, είτε είχαν υποβάλει αιτήματα παροχής ασύλου.
Πέραν των ελέγχων που γίνονται εκτός λιμενικής ζώνης, έλεγχοι γίνονται και μέσα στο λιμάνι, ώστε να εντοπίζονται όσοι προσπαθούν να ταξιδέψουν, είτε με πλαστά έγγραφα, είτε κρυμμένοι σε φορτηγά.Τους τελευταίους τρεις μήνες έχουν συλληφθεί περισσότερα από 70 άτομα, διότι προσπάθησαν να ταξιδέψουν με πλαστά έγγραφα και περίπου 160 αλλοδαποί, οι οποίοι επιχείρησαν να ταξιδέψουν κρυμμένοι μέσα σε φορτηγά. Επίσης, έχουν συλληφθεί περίπου 40 άτομα, τα οποία έχουν κατηγορηθεί ως διακινητές.
http://www.newsit.gr/




ΠΡΕΖΑ TV
24-7-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: