Πέμπτη, Ιουλίου 24, 2014

ΟΚΑΝΑ: ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ

'Εξω από τα γραφεία του ΟΚΑΝΑ είναι συγκεντρωμένοι οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης Εξάρτησης του Οργανισμού που απεργούν σήμερα ζητώντας την επίλυση εργασιακών προβλημάτων, ενώ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη συνέχιση λειτουργίας κρίσιμων υπηρεσιών.

Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι "τρεις μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης, δεν έχει γίνει καμία νομοθετική ρύθμιση που να δίνει λύση σε θέματα εργασιακά και μισθολογικά, που προκύπτουν από το «ανολοκλήρωτο θεσμικό καθεστώς» των Κέντρων Πρόληψης".


Καταγγέλουν, δε, τη διοίκηση του ΟΚΑΝΑ ότι "προσπαθεί να ρυθμίσει υπογείως και με καταιγιστικό τρόπο σε βάρος των εργαζομένων, ζητήματα που οφείλονται στο «θεσμικό κενό» των Κέντρων Πρόληψης, χρησιμοποιώντας εκβιαστικά το όπλο της καθυστέρησης της χρηματοδότησης των Κέντρων Πρόληψης, 'αν δεν συμμορφωθούν με το νόμο'".

"Για άλλη μια φορά χρειάζεται να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα για να επιβιώσουμε. Ξέρουμε καλά πως το ίδιο βιώνει ένα πολύ μεγάλο μέρος των εργαζομένων, όπως επίσης γνωρίζουμε πως μόνο με συλλογικούς αγώνες μπορούμε να διεκδικήσουμε μια αξιοπρεπή ζωή και δομές που να υπηρετούν τον άνθρωπο και τις ανάγκες του", καταλήγουν οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης.

http://left.gr/ 
ΠΡΕΖΑ TV
24-7-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: