Πέμπτη, Ιουλίου 24, 2014

ΙΣΡΑΗΛ: ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ ΣΠΟΤ ΠΟΥ ΑΠΑΡΙΘΜΕΙ ΤΑ ΝΕΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

Η ισραηλινή οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα B'Tselem θα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ, καθώς ραδιοφωνικό σποτ της χαρακτηρίστηκε "πολιτικά αμφιλεγόμενο".
Η ισραηλινή Ραδιοτηλεοπτική Αρχή απαγόρευσε ένα ραδιοφωνικό σποτ οργάνωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα, η οποία ανέφερε τα ονόματα ορισμένων μόνο από τα παιδιά που φονεύτηκαν στη Γάζα από την στιγμή που ξεκίνησε η ισραηλινή επίθεση πριν 17 ημέρες.



Η ισραηλινή οργάνωση B'Tselem κατέθεσε έφεση ενάντια στη συγκεκριμένη απόφαση, η οποία ωστόσο απορρίφθηκε την Τετάρτη. Έχουν πια απευθυνθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ ώστε να καταφέρουν να αρθεί η απαγόρευση.

Η Ραδιοτηλεοπτική Αρχή χαρακτήρισε "πολιτικά αμφιλεγόμενο" το σποτ, κατά το οποίο ο εκφωνητής αναφέρεται στα νεκρά παιδιά της Γάζας και διαβάζει τα όνοματα ορισμένων μόνο από αυτά.

Στην προσφυγή της για την άρση της απαγόρευσης, η B'Tselem απαιτεί να μάθει τι το "αμφιλεγόμενο" περιέχει το σποτ. "Είναι αμφιλεγόμενο το ότι τα παιδιά δεν είναι ζωντανά; Ότι δεν είναι παιδιά; Ότι αυτά δεν είναι τα αληθινά τους ονόματα; Αυτά ακριβώς είναι δεδομένα που θέλουμε να μάθει ο κόσμος".

Σε μια κατάθεσή της, η ανθρωπιστική οργάνωση αναφέρει: "Μέχρι στιγμής, πάνω από 600 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην Γάζα, περισσότεροι από τους 150 είναι παιδιά. Όμως, εκτός από μια σύντομη αναφορά στον αριθμό των νεκρών, τα ισραηλινά Μέσα αποφεύγουν να καλύψουν περισσότερα". Σήμερα, Πέμπτη, οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 700 στην Γάζα.

Οργανισμοί ανέφεραν την Τετάρτη πως κατά μέσο όρο τις τελευταίες δύο μέρες πεθαίνει ένα παιδί κάθε ώρα στην Γάζα, ενώ πάνω από 70.000 παιδιά έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Επίσης, έχει υπάρξει αύξηση στον αριθμό των πρόωρων τοκετών.

Ο δρ. Γιουσίφ Αλ Σουάτι, διευθυντής του νοσοκομείου al-Awda, δήλωσε: "Παρατηρούμε πολλούς πρόωρους τοκετούς ως αποτέλεσμα του φόβου και του ψυχολογικού βάρους που προκάλεσε η στρατιωτική επίθεση. Ο αριθμός των περιπτώσεων είναι ο διπλάσιος σε σχέση με τους κατά μέσο όρο πρόωρους τοκετούς πριν την εισβολή".

 http://www.theguardian.com/world/2014/jul/24/israel-bans-radio-advert-listing-names-children-killed-gaza

ΠΡΕΖΑ TV
24-7-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: