Δευτέρα, Ιουλίου 28, 2014

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

Επείγουσα έκκληση για βοήθεια στη Γάζα απευθύνουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, που γίνονται καθημερινά μάρτυρες των σφοδρότατων επιθέσεων με θύματα κυρίως αμάχους.

Η αίθουσα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου Αλ Σίφα, στη Γάζα, κατακλύζεται από γυναίκες και παιδιά. Άμαχος πληθυσμός και ιατρικό προσωπικό, παγιδευμένοι στην αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας, βομβαρδίζονται.


«Στην αίθουσα ανάνηψης των επειγόντων περιστατικών, οι μισοί ασθενείς που ήταν σε σοβαρή κατάσταση έχασαν τη ζωή τους μέσα σε λίγα λεπτά και οι άλλοι μισοί έπρεπε να υποβληθούν σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση» δήλωσε η Οντρεί Λάντμαν, ιατρική συντονίστρια των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στη Γάζα.

Δύο αδέλφια, οκτώ και τεσσάρων ετών, βρίσκονται ξαπλωμένα πλάι-πλάι στη μονάδα εντατικής θεραπείας εγκαυμάτων του Αλ Σίφα, έχοντας υποστεί σοβαρά εγκαύματα που προκλήθηκαν από πύραυλο που χτύπησε το σπίτι τους.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα καλούν το Ισραήλ να σταματήσει τους βομβαρδισμούς αμάχων και να σεβαστεί την ασφάλεια του ιατρικού προσωπικού και τις ιατρικές εγκαταστάσεις. 

Σε νοσοκομείο, ομάδες της οργάνωσης γίνανε μάρτυρες δύο διασωστών που έχασαν τη ζωή τους, ενώ άλλοι δύο τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να περισυλλέξουν τραυματίες από την Ας Σουτζαιβέ. 

Επιπλέον, μέλη του προσωπικού των Γιατρών Χωρίς Σύνορα που επέβαιναν σε ένα όχημα, το οποίο έφερε εμφανώς τα διακριτικά της οργάνωσης, είδαν βόμβα να εκρήγνυται σε απόσταση μόλις 300 μέτρων, ενώ οι ισραηλινές αρχές είχαν νωρίτερα εγγυηθεί για την ασφαλή μετακίνηση του προσωπικού της οργάνωσης από το σημείο διέλευσης των συνόρων Ερέζ προς την πόλη της Γάζας.

Η οργάνωση ζητεί επείγουσα οικονομική βοήθεια μέσω δωρεάς στον ειδικό λογαριασμό των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Μέσω τράπεζας 
Alpha Bank: IBAN GR87 0140 1040 1040 0278 6014 374

Μέσω Διαδικτύου
Στο http://support.msf.gr/gaza 

Μέσω σταθερού τηλεφώνου ΟΤΕ: 
901 11 153 153 
(€3,69 / κλήση, ΟΤΕ Γραμμή βοήθειας : 801 11 16 500) 

Περισσότερες πληροφορίες: 210 5 200 500, www.msf.gr   in.gr
ΠΡΕΖΑ TV
28-7-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: