Δευτέρα, Ιουλίου 28, 2014

ΠΑΚΙΣΤΑΝ: ΓΙΑΓΙΑ ΚΑΙ ΕΓΓΟΝΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ FACEBOOK

Εξαγριωμένο πλήθος στο ανατολικό Πακιστάν σκότωσε μία γυναίκα που ανήκε στη μουσουλμανική μειονότητα Αχμαντίγια και τις δύο εγγονές της και πυρπόλησαν σπίτια, επειδή προσβλήθηκαν από μια ανάρτηση στο Facebook που έκανε μέλος της συγκεκριμένης μειονότητας.

Δεκάδες ένοπλοι άνδρες, μέλη της σουνιτικής κοινότητας που είναι η μεγαλύτερη πληθυσμιακά στη χώρα, λεηλάτησαν οικισμό των Αχμαντίγια στην πόλη Γκουτζρανουάλα της κεντρικής επαρχίας Πουντζάμπ λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, είπε ο αξιωματικός της αστυνομίας Μαλίκ Ασγκάρ.


Το πλήθος περιέλουσε τα σπίτια με βενζίνη και τους έβαλαν φωτιά με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους μία γυναίκα περίπου 50 ετών και οι δύο εγγονές της, επτά και ενός έτους.

Το περιστατικό ξεκίνησε όταν ένα αγόρι από τους Αχμαντίγια μοιράστηκε με σουνίτη φίλο του στο Facebook μία ανάρτηση την οποία συντοπίτες του μουσουλμάνοι θεώρησαν βλάσφημη.

Οι δολοφονίες και οι διωγμοί θρησκευτικών μειονοτήτων είναι συνηθισμένο φαινόμενο στο Πακιστάν, ενώ η τιμωρία για αυτούς που προσβάλλουν το θρησκευτικό συναίσθημα των μουσουλμάνων είναι ο θάνατος.

Σύμφωνα με τον πακιστανικό νόμο, οι Αχμαντίγια-που θεωρούν τους εαυτούς τους μουσουλμάνους, αλλά πιστεύουν σε έναν προφήτη μεταγενέστερο του Μωάμεθ-απαγορεύεται να απευθύνουν μουσουλμανικούς χαιρετισμούς, να λένε μουσουλμανικές προσευχές ή να χαρακτηρίζουν τέμενος τον τόπο λατρείας του.

Περίπου 1.300 άνθρωποι έχουν αντιμετωπίσει κατηγορίες βλασφημίας από το 1986, σύμφωνα με το τμήμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Περίπου 60 από αυτούς σκοτώθηκαν από μέλη της κοινότητας προτού ολοκληρωθούν οι δίκες τους. in.gr
ΠΡΕΖΑ TV
28-7-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: