Δευτέρα, Ιουλίου 28, 2014

ΝΕΑ ΕΚΑΤΟΜΒΗ ΝΕΚΡΩΝ ΣΤΗ ΓΑΖΑ - ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΧΤΥΠΗΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕ ΑΜΑΧΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ

Αίμα παιδιών κυλά και πάλι στη Γάζα, πρώτη ημέρα της γιορτής του Έιντ αλ-Φιντρ, με πολλούς να χαρακτηρίζουν τις επιθέσεις στις εγκαταστάσεις του κεντρικού νοσοκομείου της Γάζας και σε παιδική χαρά προσφυγικού καταυλισμού ως τη «σφαγή του Έιντ».

Οι βόμβες έθεσαν τέλος στη σχετική ηρεμία που επικρατούσε τις τελευταίες ώρες στη Γάζα. 

Τουλάχιστον δέκα παιδιά έχασαν τη ζωή τους στις δύο επιθέσεις, σύμφωνα με νοσοκομειακές παλαιστινιακές πηγές.


Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι οι επιθέσεις οφείλονται σε ρουκέτες παλαιστινίων ενόπλων -και συγκεκριμένα μαχητών της Ισλαμικής Τζιχάντ- που δεν βρήκαν τον στόχο τους και αρνήθηκε ότι ευθύνεται για τα πλήγματα.

Ωστόσο, παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης κατηγορούν για τις επιθέσεις ισραηλινά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Οι βόμβες έπληξαν κλινική του νοσοκομείου αλ-Σίφα, η οποία βρισκόταν κοντά στην κεντρική πύλη του νοσοκομείου, ενώ ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων ανέφερε ζημιές και στην ίδια την πύλη.

Σε μία άλλη επίθεση, βόμβες έπληξαν παιδική χαρά στον προσφυγικό καταυλισμό αλ-Σάτι στην βόρεια Γάζα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν αρκετά παιδιά, τα οποία έπαιζαν φορώντας τα καλά τους, με αφορμή την έναρξη της γιορτής Έιντ αλ-Φιντρ που σηματοδοτεί το τέλος του Ραμαζανίου. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ma' an, που επικαλείται αυτόπτες μάρτυρες, τουλάχιστον 40 άτομα τραυματίστηκαν στην ίδια επίθεση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Haaretz, τέσσερις Ισραηλινοί έχασαν τη ζωή τους, όταν πυρά από τη Γάζα έπληξαν το περιφερειακό συμβούλιο του Εσκόλ. Άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν.

Σειρήνες ήχησαν το απόγευμα της Δευτέρας στο Χοφ Ασκελόν, το Εσκόλ και το Μερχαβίμ.

Τη Δευτέρα σποραδικές επιθέσεις σημειώνονταν στη Γάζα. Στη διάρκεια της νύχτας δεν είχαν πραγματοποιηθεί αεροπορικές επιδρομές, αλλά αυτές επαναλήφθηκαν το πρωί, με θύματα δύο Παλαιστίνιους, ανάμεσά τους και ένα τετράχρονο αγόρι. in.gr
ΠΡΕΖΑ TV
28-7-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: