Τρίτη, Αυγούστου 26, 2014

ΣΕ ΕΞΙ ΔΟΣΕΙΣ ΘΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ Ο ΕΝΦΙΑ-ΕΝΑΣ ΣΚΑΣΜΟΣ ΛΕΦΤΑ ΣΕ ΦΟΡΟΥΣ

Άθικτο διατηρεί η κυβέρνηση το φορομπηχτικό χαρακτήρα του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), καθώς οι αλλαγές που επεξεργάζεται δεν αλλάζουν την ουσία του.

Στη σύσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου και του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, αποφασίστηκε ότι οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ θα είναι έξι αντί για πέντε που είχε προβλεφθεί αρχικά. 


Η πρώτη δόση θα καταβληθεί μέχρι τις 30 Σεπτέμβρη και η τελευταία έως τις 28 Φλεβάρη 2015.

Ο Γκίκας Χαρδούβελης ξεκαθάρισε ότι δεν θα αλλάξει ο εισπρακτικός στόχος από αυτό το χαράτσι, γεγονός που σημαίνει ότι οι όποιες «βελτιώσεις» θα επιμεριστούν σε άλλους φορολογούμενους. Οι νομοθετικές παρεμβάσεις θα κατατεθούν αύριο, Τετάρτη, στη Βουλή για να ψηφιστούν τις επόμενες ημέρες.

Η τελική ρύθμιση αναμένεται να περιλαμβάνει αλλαγή των τιμών προσδιορισμού της αξίας των οικοπέδων στις περιοχές εντός σχεδίου και εκτός αντικειμενικού προσδιορισμού ακινήτων, σε περίπου 400 περιοχές. Σε αυτές τις περιοχές θα ισχύσουν οι περσινές τιμές προσδιορισμού της αξίας γης, εκτός από εκείνες όπου ο φετινός προσδιορισμός ήταν μικρότερος.

Η Κεφαλονιά θα απαλλαγεί από τον ΕΝΦΙΑ για ένα χρόνο λόγω του σεισμού. Επίσης, θα απλουστευτούν οι διαδικασίες για όσους δικαιούνται απαλλαγή από το φόρο.

Αντίθετα, η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% για τα ξενοίκιαστα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, μετατίθεται για το 2015 για να μην υπάρξει απώλεια εσόδων.

  902.gr




ΠΡΕΖΑ TV
26-8-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: