Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 29, 2014

ΣΤΟΝ «ΑΕΡΑ» 45 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Τη στάση της Δημοτικής Αρχής Ηρακλείου και της Περιφέρειας Κρήτης, που ανοίγουν το δρόμο για την απόλυση 45 εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς του δήμου, καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» και σημειώνει πως θα φέρει το θέμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την επόμενη εβδομάδα.
Οι 45 συμβασιούχοι βρίσκονται στον «αέρα», μετά την ακυρωτική απόφαση του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ενάντια στην πρωτόδικη δικαστική απόφαση που δικαίωνε τους εργαζόμενους και προέβλεπε την ένταξή τους στο δημοτικό οργανισμό.
«Ας μην κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της η νέα δημοτική αρχή. Καιρό τώρα, πριν ακόμα αναλάβει καθήκοντα, "δούλευε" στο παρασκήνιο την απόλυσή τους. Το ζήτημα δεν είναι νομικό ή δικαστικό, αλλά πρωτίστως πολιτικό», επισημαίνει η «Λαϊκή Συσπείρωση». Καλεί τους εργαζόμενους του δήμου, συμβασιούχους και μόνιμους, τα εργατικά σωματεία, τις Λαϊκές Επιτροπές να αντιδράσουν στα σχέδια της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής να πετάξουν στο δρόμο εργαζόμενους, απαραίτητους για την απρόσκοπτη και ουσιαστική λειτουργία κοινωνικών δομών.
Διεκδικεί:
Νομιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Οχι στην αξιολόγηση των εργαζομένων και στον επανέλεγχο των συμβάσεων.
Προσλήψεις επιπλέον μόνιμου προσωπικού με πλήρη μισθολογικά - συνταξιοδοτικά δικαιώματα, στο ύψος των πραγματικών αναγκών του δήμου.
Χρηματοδότηση, εδώ και τώρα, από τον κρατικό προϋπολογισμό των κοινωνικών δομών, όλων των υπηρεσιών των δήμων, για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών, για την ποιοτική διεύρυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών από όλες τις υπηρεσίες των δήμων.
Στο πλευρό των 45 εργαζομένων βρίσκεται και η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ. Σε ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Κυβέρνηση, δήμαρχοι και περιφερειάρχες είναι συνυπεύθυνοι, γιατί εκμεταλλεύτηκαν βάναυσα τους συμβασιούχους, γιατί τους κρατούσαν ομήρους για πολλά χρόνια, άρπαζαν την ψήφο τους και τώρα μιλάνε για "νόμιμες διαδικασίες" και αξιοκρατία στις απολύσεις! (...) Σε αυτά τα πλαίσια εντάσσεται και η σημερινή (σ.σ. προχτεσινή) εξέλιξη με την απόλυση 45 εργαζομένων που είχαν δικαιωθεί πρωτόδικα και αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της λειτουργίας των δημοτικών παιδικών σταθμών στο Δήμο Ηρακλείου, στερώντας τις λαϊκές οικογένειες έστω και από αυτές τις περιορισμένες δομές που δεν έφταναν πριν για να καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες, πόσο μάλλον τώρα. Τόσο ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, που ακύρωσε την απόφαση του δικαστηρίου, όσο και η νέα και παλιά δημοτική αρχή έχουν την αποκλειστική ευθύνη γι' αυτή την κατάσταση. Οταν οι εργαζόμενοι τους ακούν να μιλάνε για "νομιμότητα" να ξέρουν ότι αυτό σημαίνει απολύσεις, ανεργία και εργασιακές σχέσεις-λάστιχο». 
http://www.rizospastis.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
29-9-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: