Σάββατο, Σεπτεμβρίου 13, 2014

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ! -ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΧΩΝΙ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ

Ακούσατε τον Σαμαρά στη ΔΕΘ να μιλάει για... ανάπτυξη. Αυτήν την Κυριακή πάρτε Το ΧΩΝΙ για να μάθετε και την αλήθεια. Φέρνουν από την πίσω πόρτα την κατάργηση του δώρου των Χριστουγέννων, του δώρου Πάσχα και του επιδόματος αδείας.
Διαβάστε Στο ΧΩΝΙ την έρευνα του εργατολόγου, Διονύση Τεμπονέρα και δείτε:

- ποιες επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις ανοίγουν τον δρόμο της κατάργησης,

- από πότε είχε τεθεί το ζήτημα και γιατί είναι έτοιμοι τώρα να καταργήσουν 13ο και 14ο μισθό και στον ιδιωτικό τομέα,

- με ποιες μεθοδεύσεις οι εργοδότες διαπραγματεύονται για τα εργασιακά δικαιώματα με τον... εαυτό τους,

- πώς απαξίωσαν τις συνδικαλιστικές ενώσεις.

Αυτήν την Κυριακή, Το ΧΩΝΙ αποκαλύπτει τον τρόπο για το νέο, άγριο τσεκούρωμα στα εισοδήματα εκατομμυρίων Ελλήνων.

Το ΧΩΝΙ - στα περίπτερα όλης της χώρας μέχρι τη Δευτέρα. ΔΕΙΤΕ, ΑΚΟΜΗ, Στο ΧΩΝΙ  



Τρενάρουν τις ομαδικές απολύσεις μέχρι τις εκλογές... 
Η κυβέρνηση τώρα λέει ότι περιμένει τη μελέτη ενός ινστιτούτου (ΙLO) πριν προχωρήσει στο απόλυτο εργασιακό ξεχαρβάλωμα.
Το ίδιο βέβαια έλεγε και πέρσι. Σαν κάτι να περιμένει...

Αµετακίνητη είναι η τρόικα στο θέµα της απελευθέρωσης των οµαδικών απολύσεων µε νόµο καθώς και σε αυτό της αλλαγής του συνδικαλιστικού νόµου. Οι δανειστές δεν κάνουν βήµα πίσω ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί µε νύχια και µε δόντια να µεταθέσει χρονικά το θέµα όσο γίνεται αργότερα...



ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ: Ποιά 360 ευρώ; 330 και αν!
Μια ακόμη «μαχαιριά» από 8% ως 30% θα υποστούν οι συντάξεις! Στο στόχαστρο τρόικας και υπουργείου Εργασίας; Οι χαμηλοσυνταξιούχοι. Ως συνήθως!
«Αλλεργική» σε κάθε είδους σύνταξη εµφανίζεται η τρόικα, η οποία κατά τη συνάντηση των Παρισίων απαίτησε (αν δεν επέβαλε ήδη) εφαρµογή της πρόβλεψης του επικαιροποιηµένου µεσοπρόθεσµου προγράµµατος για την «ενίσχυση της ανταποδοτικότητας µεταξύ των εισφορών και των χορηγούµενων κύριων συντάξεων».

Οι εκπρόσωποι των δανειστών µας, που έθεσαν το θέµα υπό τη µορφή σκληρού πρέσινγκ, ζήτησαν την εφαρµογή του µοντέλου «ό,τι πλήρωσες τότε (ως εισφορές), παίρνεις σήµερα (ως σύνταξη)», µην περιµένοντας την «ωρίµανση» του νέου συστήµατος για τη «συνύπαρξη» βασικής και αναλογικής σύνταξης.

Αµεση συνέπεια θα είναι η κατάργηση του µη ανταποδοτικού τµήµατος που είναι 30% στις κατώτατες συντάξεις του ΙΚΑ και περί το 36% στο πρώην ΤΕΒΕ.


H Aργεντινή αγωνίζεται στον ΟΗΕ αλλά η Ελλάδα απέχει!
Με συντριπτική πλειοψηφία πέρασε στην Ολομέλεια του ΟΗΕ το ψήφισμα που ζήτησε η Κίρχνερ εις βάρος των τοκογλύφων.
Οµως, ο Σαµαράς δεν ενδιαφέρθηκε να συµµετάσχει.

Γιατί η χώρα µας (µε πρωθυπουργό τον προαναφερόµενο) είναι ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ!

ΣΟΚ εθελοδουλίας

Μια συµβολική, αλλά πολιτικά σηµαντική «νίκη» πέτυχε η Αργεντινή µε την υπερψήφιση της πρότασής της για ένα διεθνές νοµοθετικό πλαίσιο ρύθµισης χρέους στην ολοµέλεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Παρά το µη δεσµευτικό χαρακτήρα του ψηφίσµατος, πρόκειται για µια ριζοσπαστική πρωτοβουλία διευθέτησης κρατικού χρέους, η οποία έγινε ενθουσιωδώς αποδεκτή από εκατοντάδες χώρες του κόσµου. Οχι όµως και από τη δική µας. Το αντίθετο!

Η υποτελής και προσκυνηµένη ελληνική κυβέρνηση, που έχει αρχίσει να ανησυχεί ότι θα ξεφτιλιστεί διεθνώς µε τις αντιδράσεις της αξιοπρεπούς Αργεντινής, προτίµησε να µην βγάλει καµία ανακοίνωση, να µην πανηγυρίσει, να µην κάνει τίποτα απολύτως. ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΛΑΩΝ! Η Ελλάδα απείχε! Γιατί επρόκειτο για ένα ψήφισµα καταπέλτη κατά των τοκογλύφων. Αρα, όποιος εξυπηρετεί τους τοκογλύφους δεν µπορεί να το ψηφίσει. ∆εν του το επιτρέπουν οι εντολείς του! 



Έρχονται ΕΟΖ και ΕΜΣ με... εντολή Σαμαρά!
Κάποτε ο πρωθυπουργός δεν τόλμαγε να αναφέρει λέξεις όπως ΕΟΖ και ΕΜΣ. Σήμερα;
Σήμερα, στο χειρότερο σημείο για τη χώρα, ο ίδιος παρουσιάζει - αφού δεν έχει κάτι άλλο να πει - ως επιτυχία τη νέα εποχή «υποδούλωσης»

Την πλήρη παράδοση της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισµό Σταθερότητας (ΕΜΣ) δροµολογεί η κυβέρνηση Σαµαρά, στέλνοντας τη χώρα στις αγκάλες ενός -εκ της συνθήκης ίδρυσής του- «υπερκράτους», το οποίο µπορεί στην πράξη να εκποιήσει άλλα κράτη στο όνοµα της δανειακής διευκόλυνσης... 


«Φιρμάνι» Φούχτελ για παράδοση της δημόσιας περιουσίας   
Επίδειξη ισχύος από το Γερμανό «υποδιοικητή» της Μέρκελ στην Ελλάδα. Ζητά παράδοση δήμων και περιφερειών, μπροστά στα μάτια των εγχώριων υποτελών.
Προσκλητήριο σε πρωινή αναφορά από µέρους διοικητή λόχου θυµίζει η επιστολή του Χανς Γιόαχιµ Φούχτελ προς τους νέους δηµάρχους και περιφερειάρχες της Ελλάδας για την απογραφή των χαρακτηριστικών και των υποδοµών των ΟΤΑ της χώρας µας.

Βασικός στόχος; Η υφαρπαγή στοιχείων, χρήσιµων για τις µεγάλες µπίζνες που θέλουν να στήσουν οι Γερµανοί στη χώρα µας, µέσω της «εκµετάλλευσης» του ΕΣΠΑ! Φυσικά, τα θέµατα της ενέργειας και της διαχείρισης απορριµάτων βρίσκονται στην πρώτη γραµµή...



ΕΝΦΙΑ: Έφεραν διορθώσεις αλλά εξαίρεσαν τους αδύναμους! 
Προβληματική η κυβερνητική τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ: Έφερε μειώσεις - πασαλείμματα μαζί με αστεία κριτήρια για να περιορίσουν τους δικαιούχους ενώ οι ευπαθείς ομάδες μένουν εκτός ρυθμίσεων.
Από τη Δευτέρα η πρώτη παρτίδα των νέων εκκαθαριστικών για τους 6 εκατ. ιδιοκτήτες

«∆ιορθώσεις» βιτρίνας και όχι ουσίας κατέθεσε για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) η κυβέρνηση, η οποία επιµένει στην άδικη και εξοντωτική επιβάρυνση των νοικοκυριών, διατηρώντας αµετάβλητο τον εισπρακτικό στόχο που έχει θέσει. 

Η τροπολογία του υπουργείου Οικονοµικών, που υπερψηφίστηκε την περασµένη Πέµπτη εν µέσω σφοδρών αντεγκλήσεων, βρίθει ασαφειών και παγίδων, ενώ η µόνη ουσιαστική αλλαγή αφορά στον επανακαθορισµό του φόρου για τις 4.000 περιοχές, που βρίσκονται εκτός συστήµατος αντικειµενικών αξιών. 

Το αποτέλεσµα-έκτρωµα αποτελεί κυβερνητική οµολογία ότι ο φόρος ούτε δίκαιος είναι ούτε µικρότερος σε σχέση µε το χαράτσι Βενιζέλου.



ΠΡΕΖΑ TV
13-9-2014

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕΣ, ΠΑΡΕ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ ΤΩΡΑ. ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΘΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΑ.