Πέμπτη, Οκτωβρίου 23, 2014

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Κινητοποίηση έξω από το Δρομοκαΐτειο πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου με αφορμή ημερίδα που πραγματοποιεί το υπουργείο Υγείας στο νοσοκομείο με την παρουσία της υφυπουργού Κ. Παπακώστα. 

Σε ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών Δρομοκαΐτειου» τονίζει:


«Η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ προχωρά ακάθεκτη στο κλείσιμο των ψυχιατρικών νοσοκομείων που έχουν απομείνει. Πολιτική που εφαρμόζεται με πλήρη συμφωνία και συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, πολύ πριν την εκδήλωση της καπιταλιστικής κρίσης και ανεξάρτητα από τα μνημόνια και παρά την αυξημένη ανάγκη ψυχιατρικής περίθαλψης, θυσιάζει στο βωμό του κέρδους των επιχειρηματιών τα δικαιώματα των ασθενών και των εργαζομένων.

Και ενώ εφαρμόζει με ευλάβεια και συνέπεια την πολιτική κατάργησης - κλεισίματος των ψυχιατρικών νοσοκομείων, πραγματοποιεί στο ΨΝΑ "ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ" ημερίδα (θέμα: "Διπολική Συναισθηματική Διαταραχή"). Στο ψυχιατρικό νοσοκομείο, που σύμφωνα με τον προγραμματισμό τους είναι για κατάργηση ή στην "καλύτερη" περίπτωση να μετατραπεί σε δικαστικό ψυχιατρείο, μέσης και υψηλής ασφάλειας. Αν αυτό δεν αποτελεί εμπαιγμό για τους ασθενείς, τους εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό, τι άλλο μπορεί να αποτελεί;

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ - ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Να μην καταργηθούν τα εναπομείναντα ψυχιατρικά νοσοκομεία.

Αποκλειστικά δημόσιο, ενιαίο και δωρεάν σύστημα Υγείας -Πρόνοιας με δημόσιες - δωρεάν υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας, υψηλής ποιότητας με πυρήνα το ΚΨΥ τμήμα του ενιαίου λειτουργικά ΚΥ με διασύνδεση όλων των υπηρεσιών που θα εξασφαλίζει τη θεραπευτική συνέχεια και την αποτελεσματική θεραπεία και αποκατάσταση.

Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Δημόσιο  δωρεάν δίκτυο οικοτροφείων, ξενώνων, προστατευόμενων διαμερισμάτων.

Να ενταχθούν οι ΜΚΟ στο δημόσιο και δωρεάν δίκτυο υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας.

Δημόσιο δίκτυο προστατευόμενων παραγωγικών εργαστηρίων, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα όλων των εργαζομένων σε αυτά, ψυχικά πασχόντων και μη. Να λειτουργούν με κοινωνικό έλεγχο και η απορρόφηση της παραγωγής να γίνεται με ευθύνη του κράτους.

Βασική προτεραιότητα είναι η πρόληψη σε όλους τους πυρήνες της κοινωνικής δραστηριότητας.

Να καταργηθούν οι πληρωμές από τους ασθενείς.

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού  όλων των ειδικοτήτων με σύγχρονα δικαιώματα.

Πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό  όλων των δημόσιων δομών Ψυχικής Υγείας, του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών ταμείων.

Καμία αξιολόγηση στις μονάδες Ψυχικής Υγείας.

Καμία αξιολόγηση - απόλυση εργαζομένων.

Να καλυφθούν οι απώλειες στους μισθούς μας.

Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις των ασθενών».    http://www.902.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
23-10-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: