Πέμπτη, Οκτωβρίου 23, 2014

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς εφορία και ασφαλιστικά Ταμεία. Προβλέπει ως ελάχιστο ποσό της μηνιαίας δόσης τα 50 ευρώ ενώ οι δόσεις καθορίζονται από 72 μέχρι και 100 σε οφειλές έως 15.000 ευρώ.

Προβλέπεται μείωση των προστίμων και των προσαυξήσεων από 20 έως και 100% (εφάπαξ) ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων που θα επιλεγούν. Επίσης, το νομοσχέδιο προβλέπει τη δυνατότητα επιμήκυνσης των δανείων που έχουν χορηγηθεί μέσω του ΟΕΚ χωρίς οι δανειολήπτες να χάσουν την επιδότηση που δίνει για τα εννέα χρόνια ο ΟΑΕΔ.


Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για το θέμα, αναφέρονται τα εξής:

«Η ρύθμιση της κυβέρνησης δεν αφορά την πραγματική ανακούφιση του λαού, αλλά να εισπραχθούν, με κάθε τρόπο, οι οφειλές των λαϊκών οικογενειών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, οι οποίες έχουν διογκωθεί εξαιτίας των αβάσταχτων και άδικων φόρων, της ανέχειας και της ανεργίας.

Για τους εργαζόμενους, ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους το πρόβλημα δεν είναι ο αριθμός των δόσεων, αλλά το ότι δεν έχουν να πληρώσουν τους φόρους, τις εισφορές σε ασφαλιστικά ταμεία, όλα τα χαράτσια, που είναι αντιλαϊκά και άδικα και γι’ αυτό πρέπει να καταργηθούν. Πολύ περισσότερο που αυτά τα χαράτσια έχουν πλέον μονιμοποιηθεί και θα ξεζουμίζουν το λαό και για τα επόμενα χρόνια.

Παρόμοια πρόταση με αυτή της κυβέρνησης έχει καταθέσει και ο ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύοντας ότι και αυτός αναγνωρίζει τα "μνημονιακά" χαράτσια και τα άλλα χρέη και καλεί το λαό να τα πληρώσει. Αποδεικνύεται τελικά ότι όσοι ορκίζονται στο στόχο της καπιταλιστικής ανάπτυξης και αποδέχονται τα ευρωπαϊκά μνημόνια διαρκείας, τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και την ενίσχυση του κεφαλαίου, το μόνο που μπορούν να υποσχεθούν είναι ορισμένα ψίχουλα, "ελαφρύνσεις" για την πιο ακραία φτώχεια, τη στιγμή που καλούν το λαό να συνεχίσει να "σφίγγει το ζωνάρι" και να μάθει να ζει με ακόμη λιγότερα.

Η λύση για τα λαϊκά στρώματα δεν είναι η "εκτέλεση σε δόσεις" που μας προτείνουν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση. Μοναδική λύση για τους εργαζόμενους, τους ανέργους, το σύνολο των λαϊκών οικογενειών είναι να οργανώσουν τους αγώνες τους για να βάλουν στην ημερήσια διάταξη την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, ξεκινώντας απ’ την άμεση ανάκτηση απωλειών λόγω της κρίσης. Να διεκδικήσουν πραγματικά μέτρα ανακούφισης, όπως είναι η πλήρης κατάργηση των αντιλαϊκών φόρων και χαρατσιών, το κούρεμα χρεών για τα λαϊκά στρώματα, η απαγόρευση κατασχέσεων και πλειστηριασμών και άλλα μέτρα που περιέχονται στις προτάσεις νόμου του ΚΚΕ. Να πληρώσει η πλουτοκρατία με φορολόγηση 45% στα διανεμόμενα και μη κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου και κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών για το μεγάλο κεφάλαιο».
http://www.902.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
23-10-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: