Παρασκευή, Νοεμβρίου 28, 2014

ΤΡΟΙΚΑ: ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ 100 ΔΟΣΕΩΝ, ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΕΧΝΙΤΕΣ ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ...
Αυξάνονται οι πιέσεις προς την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στη λήψη μέτρων, προκειμένου να επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα και να ολοκληρωθεί ο έλεγχος του προγράμματος, που λήγει στο τέλος του έτους.

Ενώ πλησιάζει η ημερομηνία της 8ης Δεκεμβρίου, κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του κρίσιμου Eurogroup, η τρόικα ζήτησε για άλλη μια φορά από την ελληνική πλευρά αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.


Συγκεκριμένα ζητούν να μπουν εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια στη ρύθμιση, καθώς και να μειωθεί ο αριθμός των δόσεων σε 72, υποστηρίζοντας ότι οι τωρινές προβλέψεις αυξάνουν το δημοσιονομικό κενό.

Η τρόικα επαναφέρει διαρκώς το αίτημα για αλλαγές στη ρύθμιση οφειλών, ωστόσο υπηρεσιακά στέλεχη του υπουργείου Οικονομικών επισημαίνουν ότι είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει αλλαγή τώρα, καθώς ήδη υπάρχουν 40.000 αιτήσεις για υπαγωγή.

Είναι χαρακτηριστικό πως σε ημερήσια βάση υποβάλλονται 10.000 αιτήσεις, ανά ώρα υποβάλλονται 416 αιτήσεις και ανά λεπτό περίπου 7 αιτήσεις.

Προκειμένου να ισοσκελίσει το δημοσιονομικό κενό που υπολογίζει η τρόικα, ζητεί την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.

Ωστόσο, η κυβέρνηση προκρίνει την κατάργηση του υπερ-μειωμένου συντελεστή του 6,5% σε προϊόντα και υπηρεσίες, κρίνοντας πως και το δημοσιονομικό όφελος θα είναι μεγαλύτερο και ο αντίκτυπος σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες θα είναι μικρότερος.

Τα φορολογικά θέματα βρίσκονται στο επίκεντρο της συνάντησης Σαμαρά - Βενιζέλου που βρίσκεται τώρα σε εξέλιξη στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τις τελικές αποφάσεις θα λάβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός.  IN.GR

ΠΡΕΖΑ TV
28-11-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: