Σάββατο, Νοεμβρίου 29, 2014

ΑΘΩΟΣ Ο ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΤΟ 2011

Αθώος κρίθηκε ο Χόσνι Μουμπάρακ για την ευθύνη του στους θανάτους διαδηλωτών την εξέγερση του 2011.
Η πολυαναμενόμενη δίκη του ολοκληρώθηκε το πρωί του Σαββάτου στο Κάιρο.
Το δικαστήριο απάλλαξε επίσης τον Μουμπάρακ και έναν πρώην υπουργό Πετρελαίου από κατηγορίες για διαφθορά σχετικά με εξαγωγές φυσικού αερίου στο Ισραήλ σε τιμές κάτω απ' αυτές της αγοράς.

Ο δικαστής Μαχμούντ Κάμελ αλ-Ρασίντι απέσυρε επίσης τις κατηγορίες εναντίον του υπουργού Εσωτερικών Χαμπίμπ αλ-Άντλι και έξι συνεργατών του αναφορικά με τους φόνους διαδηλωτών το 2011.
Ο 86χρονος Μουμπάρακ μεταφέρθηκε με ελικόπτερο από το στρατιωτικό νοσοκομείο του Καΐρου, όπου κρατείται, μέχρι το δικαστήριο, το οποίο συνεδρίασε μέσα σε μια αστυνομική ακαδημία, όπως διευκρίνισε το πρακτορείο MENA.
Ο πρώην Πρόεδρος, ο οποίος κατηγορείτο πως διέταξε την αστυνομία να καταστείλει τη λαϊκή εξέγερση του 2011 με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 846 άνθρωποι, δικάστηκε μαζί με τον πρώην υπουργό του επί των Εσωτερικών Χαμπίμπ αλ-Άντλι και έξι πρώην υψηλόβαθμους αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο.
Όλοι απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες για δολοφονίες διαδηλωτών.
Οι συγκατηγορούμενοι του Μουμπάρακ είχαν μεταφερθεί στο δικαστήριο νωρίς σήμερα το πρωί.Η ετυμηγορία επρόκειτο να ανακοινωθεί στις 27 Σεπτεμβρίου, όμως ο δικαστής την ανέβαλε εξηγώντας πως δεν είχε αρκετό χρόνο για να ολοκληρώσει τη σύνταξη των 2.000 σελίδων του αιτιολογικού της απόφασης.
Στη διάρκεια μιας πρώτης δίκης, ο Μουμπάρακ είχε καταδικασθεί τον Ιούνιο του 2012 σε ισόβια κάθειρξη, όμως η καταδίκη ακυρώθηκε για τεχνικούς λόγους και η υπόθεση επανεκδικάσθηκε. 
http://news247.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
29-11-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: