Σάββατο, Νοεμβρίου 15, 2014

ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

Στα χνάρια του υπουργού Παιδείας Λοβέρδου που αναζητά εθελοντές εκπαιδευτικούς για να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία βαδίζει και η διοίκηση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας.
Με μία πρωτοφανή πρόσκληση ενδιαφέροντος η διοίκηση του ΚΘΒΕ ψάχνει ουσιαστικά για πιστούς «υπηρέτες» που θα προσφέρουν δωρεάν την εργασία τους στο ΚΘΒΕ.

Τα... προσόντα

Οπως αναφέρετα στην προκήρυξη οι εθελοντές θα πρέπει να διαθέτουν μεταξύ άλλων «συνέπεια και ευγένεια προς τους υπαλλήλους του ΚΘΒΕ, τους λοιπούς εθελοντές, τους θεατές των παραστάσεων του ΚΘΒΕ, δεξιότητες επικοινωνίας, καλή γνώση της ελληνικής και αγγλικής γλώσσας και ευπρεπή εμφάνιση και κόσμια συμπεριφορά».


Οι όροι... εργασίας

Αυτό που περιγράφεται στους όρους «εργασίας» που θα κληθούν να υπογράψουν οι ενδιαφερόμενοι μόνο σε εθελοντισμό δεν παραπέμπει. «Ο εθελοντής  θα προσφέρει τις  υπηρεσίες του χωρίς αμοιβή κατά το ως άνω χρονικό διάστημα σε όποιο τμήμα και σε όποια παράσταση κρίνεται αναγκαία από τους υπεύθυνους του ΚΘΒΕ, οι οποίοι θα καθορίζουν και το ωράριο του και δηλώνει ότι θα είναι  συνεπής στις υποχρεώσεις του και θα συμμορφώνεται στις υποδείξεις των υπευθύνων του ΚΘΒΕ, στους οποίους και θα αναφέρεται άμεσα για κάθε συμβάν που τυχόν προκύψει κατά την παροχή των εθελοντικών του υπηρεσιών.» αναφέρεται ρητά στον πρώτο όρο.

Υποχρέωση να φορούν και διαφημιστικά ρούχα!

Μάλιστα στην προκήρυξη τονίζεται ότι οι εθελοντές είναι υποχρεωμένοι να διαφημίζουν και τους διάφορους χορηγούς του Θεάτρου! «Ο εθελοντής υποχρεούται, αν του ζητηθεί από το ΚΘΒΕ, κατά τη διάρκεια της απασχόλησής του να αποδεχθεί την ένδυση χορηγικού διαφημιστικού αξεσουάρ (μπλουζάκι, φουλάρι κ.λ.π.)» σημειώνεται!

Φάε... θέατρο

Η «αμοιβή» των εθελοντών όπως αναφέρεται στην προκήρυξη θα είναι κάποια δωρεάν εισιτήρια σε συγκεκριμένες παραστάσεις. «Σε αναγνώριση της εθελοντικής προσφοράς θα προσφέρει στον εθελοντή την δωρεάν είσοδο του σε προκαθορισμένες παραστάσεις των έργων του ΚΘΒΕ, που  θα πραγματοποιηθούν κατά το χρόνο της θητείας του» υπογραμμίζεται στην προκήρυξη.

Και οι ζημιές δικές σου!

Στον τελευταίο όρο του συμφωνητικού που θα κληθούν να υπογράψουν οι εθελοντές τονίζεται ότι «οι υποψήφιοι  έχουν την αποκλειστική ευθύνη έναντι τρίτων για κάθε ζημία ή βλάβη, που οφείλεται σε πράξη ή παράλειψη τους κατά την προσφορά της εθελοντικής απασχόλησής τους». 
seleo
ΠΡΕΖΑ TV
15-11-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: