Σάββατο, Νοεμβρίου 15, 2014

WALL STREET JOURNAL - ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΜΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ «ΚΕΡΑΙΕΣ»

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΚΛΕΠΤΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΤΥΠΟΥ ΒΑΛΙΤΖΑΚΙΑ Ή ΤΕΡΜΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΛΙΓΟ ΒΛΑΚΙΟΥΛΑ ΤΟ ΘΕΜΑ...
Η... παρακολούθηση της παρακολούθησης συνεχίζεται στις ΗΠΑ, καθώς, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Wall Street Journal, υπηρεσία του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης συγκεντρώνει στοιχεία από χιλιάδες κινητά τηλέφωνα για τον εντοπισμό εγκληματιών, χρησιμοποιώντας δίκτυο μικρών κατασκοπευτικών αεροπλάνων τύπου Cessna που είναι εφοδιασμένα με ψεύτικους πύργους κινητής τηλεφωνίας.

Τα αεροσκάφη αυτά που χρησιμοποιεί η υπηρεσία σταθμεύουν σε πέντε μεγάλα αεροδρόμια των ΗΠΑ και φέρουν κεραίες οι οποίες εκπέμπουν σήμα που μιμείται το σήμα των κεραιών της κινητής τηλεφωνίας. Το σήμα παγιδεύει τα κινητά τηλέφωνα που συντονίζονται για να παραδώσουν στοιχεία, όπως νούμερα και δεδομένα γεωγραφικού εντοπισμού.
Οι πύργοι ονομάζονται «Dirtbox» από το ακρωνύμιο του Digital Recovery Technology Inc., θυγατρικής της Boeing, που κατασκευάζει αυτή τη συσκευή. Πώς λειτουργούν Τα «Dirtbox» λειτουργούν με τέτοιον τρόπο ώστε να «πείθουν» τα κινητά τηλέφωνα ότι έχουν το ισχυρότερο δυνατό σήμα στην περιοχή. Με αυτόν τον τρόπο τα κινητά συνδέονται μαζί τους, παρέχουν τα στοιχεία και στη συνέχεια η σύνδεση μεταφέρεται από τα «Dirtbox» σε πραγματικές κεραίες κινητής τηλεφωνίας.
Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, τα αεροσκάφη πετούν συστηματικά επάνω από το αμερικανικό έδαφος για τη συγκέντρωση δεδομένων από χιλιάδες κινητά τηλέφωνα, σε μια επιχείρηση που αφορά την πλειονότητα των Αμερικανών πολιτών.
Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες, εμμένοντας στη θέση ότι οι υπηρεσίες του τηρούν την αμερικανική νομοθεσία σε ό,τι αφορά τα προγράμματα παρακολούθησης και κατασκοπείας. Από την πλευρά του ο τεχνολογικός υπεύθυνος της Αμερικανικής Ενωσης Υπεράσπισης των Ελευθεριών (ACLU), Κρίστοφερ Σογκόιαν, χαρακτήρισε το πρόγραμμα «απαράδεκτο».
ΕΘΝΟΣ

ΠΡΕΖΑ TV
15-11-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: