Τρίτη, Νοεμβρίου 18, 2014

ΤΟ BLOOMBERG ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΟ ΔΙΑΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΣΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ

Για αδιέξοδο στις συζητήσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα για τον τελικό γύρο μέτρων που απαιτούνται προκειμένου να αποδεσμευτεί η τελευταία δόση του πακέτου στήριξης, κάνει λόγο το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις.

Όπως ανέφεραν οι πηγές αυτές στο πρακτορείο, η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά αντιστέκεται στις πιέσεις της τρόικας για πρόσθετες εξοικονομήσεις περίπου 2,5 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2015. Το αδιέξοδο απειλεί να αφήσει την Ελλάδα χωρίς προστασία την 1η Ιανουαρίου, οπότε λήγει και επισήμως το πρόγραμμα στήριξης, πρόσθεσαν.


Σύμφωνα με το Bloomberg, η τρόικα είναι εξοργισμένη επειδή η Αθήνα δεν κατάφερε να βρει συγκεκριμένα μέτρα, που θα καλύψουν το χρηματοδοτικό κενό, από τότε που οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης προειδοποίησαν, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, για την ελλιπή πρόοδο της Ελλάδας ως προς την εκπλήρωση των υποχρεώσεών της.

Έτσι, η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει την προθεσμία της 8ης Δεκεμβρίου - που θα συνεδριάσει το Eurogroup - για να πετύχει συμφωνία για τα απαιτούμενα βήματα που θα «ξεκλειδώσουν» τη δόση και θα ανοίξουν το δρόμο στις συζητήσεις για τη μεταμνημονιακή εποχή.

 Ναυτεμπορική

ΠΡΕΖΑ TV
18-11-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: