Παρασκευή, Ιανουαρίου 30, 2015

ΣΥΝΑΣΤΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ-ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΝΔ...ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΘΕΟ ΤΟΝ ΜΠΟΥΛΗ ΤΟΝ ΑΧΡΗΣΤΟ...

Περίπου μία ώρα διήρκεσε η συνάντηση της Ντόρας Μπακογιάννη με τον Κώστα Καραμανλή, στο γραφείο του πρώην προέδρου της ΝΔ, το πρωί της Παρασκευής. 

Εξερχόμενη της συνάντησης, η Ντ.Μπακογιάννη αρνήθηκε ότι αντικείμενο της συζήτησης με τον πρώην πρωθυπουργό ήταν η εσωκομματική αναταραχή που επικρατεί στη ΝΔ μετά την εκλογική ήττα.

Ωστόσο, θεωρείται βέβαιο ότι το ζήτημα απασχόλησε τους δύο, καθώς ο κ. Καραμανλής αναμένεται να διαδραματίσει τον κρισιμότερο ρόλο τις εσωκομματικές διεργασίες. Όπως προκύπτει, οι δύο θα τηρήσουν στάση αναμονής.


Μετά τη Ντόρα Μπακογιάννη, στο γραφείο του Κώστα Καραμανλή έφθασε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας, ο οποίος δήλωσε: «Είναι σημαντικό να δούμε τα αίτια και τους υπαίτιους της ήττας, για να δούμε πως θα διαφυλάξουμε την ενότητα της παράταξης. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γίνει διάλογος και είναι λογικό να γίνει και με τον Κώστα Καραμανλή, που είναι ο εγγυητής της ενότητας της παράταξης».  

Σε ερώτηση αν θέτει θέμα ηγεσίας, ο κ. Γκιουλέκας απάντησε: «Θα συνεδριάσουν τα όργανα. Θα κάνουμε τη συζήτηση. Τώρα χρειάζεται νηφαλιότητα και ψυχραιμία. Ό,τι άλλο πούμε τώρα, είναι περιττό».

Στελέχη του «καραμανλικού» μπλοκ, όπως ο Ευ.Αντώναρος, εξαπολύουν βολές κατά του Αντώνη Σαμαρά τις τελευταίες ημέρες, ενώ και άλλα ηγετικά στελέχη, όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ασκούν κριτική και ζητούν να συζητηθεί το εκλογικό αποτέλεσμα.

Με στόχο να αποφύγει την αμφισβήτηση και την αναταραχή, ο Αντώνης Σαμαράς επιχείρησε χθες ανοίγματα σε κορυφαία στελέχη, που μέχρι πρότινος δεν ανήκαν στο στενό κύκλο των συνομιλητών του. Συγκεκριμένα, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νικήτας Κακλαμάνης τοποθετούνται με απόφασή του σε κρίσιμες κομματικές θέσεις.

Έτσι, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής θα μετάσχει στο άτυπο πολιτικό συμβούλιο που συγκροτείται, ο πρώην υπουργός ανέλαβε τη θέση του πρώτου κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων θα προταθεί από τη ΝΔ για τη θέση του τρίτου αντιπροέδρου της Βουλής.

Ερωτηθείσα εάν τα εσωκομματικά της ΝΔ τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση που είχε με τον Κώστα Καραμανλή, η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε: «Δεν συζητήσαμε εσωκομματικά, τώρα προέχει η χώρα».

Σύμφωνα με την Ντόρα Μπακογιάννη, η συζήτηση με τον Κώστα Καραμανλή περιστράφηκε γύρω από το ζήτημα των σχέσεων της ΕΕ με τη Ρωσία. Όπως είπε η πρώην υπουργός, ενημέρωσε τον πρώην πρωθυπουργό ότι δέχθηκε πρόταση από την προεδρία του ΟΑΣΕ να συμμετέχει σε 15μελές συμβούλιο για τη διαχείριση της κρίσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και ανακοίνωσε ότι θα αποδεχθεί την πρόταση.

Σε ερώτηση για τα σενάρια που μιλούν για υποψηφιότητα του Κώστα Καραμανλή για την προεδρία της Δημοκρατίας, η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι είναι θέμα που δεν συζήτησε με τον πρώην πρωθυπουργό. «Ξέρω την πάγια θέση του κ. Καραμανλή. Η πάγια θέση του πρώην πρωθυπουργού είναι γνωστή σε όλους, δεν χρειάζεται να σας τη πω εγώ» παρατήρησε. IN.GR
ΠΡΕΖΑ TV
30-1-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: