Πέμπτη, Ιανουαρίου 08, 2015

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΑΕΚ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΓΗΠΕΔΟ

Προβληματισμένη εμφανίζεται η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνεχιζόμενη αντιπαράθεση του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και των οργανωμένων (και μη) οπαδών και φίλων της ΑΕΚ για την κατασκευή του νέου γηπέδου. 

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να συναντηθεί με στελέχη της ομάδας, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα της Πέμπτης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί με τον εκτελεστικό διευθυντή της ΠΑΕ Ντούσαν Μπάγεβιτς, τον προπονητή της δεύτερης ομάδας Στέλιο Μανωλά και τον αρχίατρο Λάκη Νικολάου.



Παρόντες θα είναι ακόμα οι παλιές δόξες Στέλιος Σεραφείδης και Θωμάς Μαύρος.

O δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος, μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5 ξεκαθάρισε: «Αυτό που είχαμε πει προεκλογικά και εξακολουθεί να είναι στάση μας, είναι ότι είμαστε υπέρ του γηπέδου και της επιστροφής της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, γιατί είναι ιστορικό στοιχείο της πόλης. Δεν θέλουμε, όμως, την ίδια στιγμή την καταπάτηση και αλλαγή χρήσης στο άλσος. 

» Για  αυτό συζητάμε και όμως αυτό ερμηνεύεται ως αλλαγή στάσης. Κι όταν μιλάμε για οπαδούς, καταλαβαίνετε ότι τα αίματα ανάβουν πιο εύκολα.»

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι είναι η τέταρτη φορά από το 1972 που επιχειρείται στο όνομα της ΑΕΚ να παρθεί έκταση από το άλσος και να αποχαρακτηριστεί. 

«Το 1972 ήταν 20 στρέμματα, το 1978 και το 2003 που μιλούσαν πάλι για 6 στρέμματα και η τελευταία είναι τώρα. Συνολικά, ο νόμος αποχαρακτηρίζει 6 στρέμματα δάσους, από τα οποία τα 2,5 προσαρτώνται άμεσα στο οικόπεδο της ΑΕΚ και τα υπόλοιπα χρησιμοποιούνται για πεζοδρομήσεις. Το άλσος είναι 423 στρέμματα. Θέλουν να κατασκευάσουν γήπεδο κατηγορίας ελίτ. 

» Εμείς πιστεύουμε -και θα είμαστε σύντομα ικανοί να το αποδείξουμε- ότι όχι μόνο μπορούν να κάνουν γήπεδο προδιαγραφών UEFA και ελίτ, χωρίς να κοπεί ούτε δέντρο και να αφαιρεθεί στρέμμα από το άλσος. Άρα, λοιπόν, αυτή η ιστορία στήνεται ότι εμείς λέμε 'όχι' στο γήπεδο. Εμείς, θα αποδείξουμε ότι μπορεί να γίνει γήπεδο, χωρίς να πάρουν μέτρο από το άλσος.»
in.gr
ΠΡΕΖΑ TV
8-1-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: