Δευτέρα, Μαρτίου 30, 2015

ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ: ΝΕΚΡΗ ΒΡΕΘΗΚΕ 20ΧΡΟΝΗ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥ NSU

Μία 20χρονη που είχε δώσει τον προηγούμενο μήνα κατάθεση γύρω από την υπόθεση της νεοναζιστικής οργάνωσης NSU βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της στην Στουτγκάρδη. Η κοπέλα είχε δηλώσει, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της, πως φοβόταν για τη ζωή της. 

Η νεαρή βρέθηκε αναίσθητη και η αστυνομία υπογραμμίζει πως δεν πρέπει να αντλώνται βιαστικά συμπεράσματα για τα αίτια θανάτου της, αλλά εξαιτίας του ρόλου της στη δίκη η υπόθεση «ερευνάται επισταμένα».


Η συμμορία «Εθνικοσοσιαλιστικό Άντεργκραουντ» (NSU) θεωρείται υπεύθυνη για τουλάχιστον εννέα δολοφονίες στη Γερμανία και σε εξέλιξη βρίσκεται η δίκη του τελευταίου εν ζωή κεντρικού μέλους της, της Μπεάτε Τσέπε.

Το Σάββατο, ο σύντροφος μίας από τις μάρτυρες στην υπόθεση, μίας 20χρονης της οποίας τα στοιχεία δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, την βρήκε αναίσθητη στο διαμέρισμα που έμεναν μαζί. Οι γιατροί δεν κατάφεραν να την σώσουν. 

Πρόκειται για την πρώην κοπέλα ενός από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση της συμμορίας, του Φλόριαν Χ., ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός στο καμένο αυτοκίνητό του το φθινόπωρο του 2013.

Ο Φλόριαν Χ. φέρεται να είχε πληροφορίες για το ποιος είχε δολοφονήσει το 2007 την αστυνομικό Μισέλ Κίζεβετερ, μία από τα θύματα της συμμορίας. Την ημέρα που βρέθηκε νεκρός, όπως αναφέρουν τα γερμανικά ΜΜΕ, επρόκειτο να μιλήσει στην αστυνομία.  IN.GR
ΠΡΕΖΑ TV
30-3-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: