Δευτέρα, Μαρτίου 30, 2015

ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΗ ΖΗΤΑ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ

Η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Πολιτών & Συλλογικοτήτων του Πειραιά κατά του Φασισμού διοργάνωσε το Σάββατο 28/3/15 στην Πλατεία Κοραή, κινητοποίηση με ανάρτηση αντιφασιστικού πανό στη είσοδο του Δημαρχείου, ενημέρωση των συμπολιτών μας, διανομή υλικού, διαμαρτυρία στο Α.Τ. Καλλίπολης κ.ά.
  
Η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας:


Σκοπός της κινητοποίησης ήταν να καταγγείλουμε την ωμή ναζιστική βία που επανεμφανίστηκε στην πόλη μας και να απαιτήσουμε την άμεση σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία των φυσικών και ηθικών αυτουργών της κακοποίησης νεαρού φοιτητή, από ομάδα κρούσης  χρυσαυγιτών στις 14/3/15, έξω από το ξενοδοχείο  SAVOY (μέσα στο οποίο είχε συγκέντρωση η Χρυσή Αυγή).

Η απρόκλητη επίθεση έγινε μπροστά στα μάτια δύο εντεταλμένων αστυνομικών, οι οποίοι όχι μόνο δεν εμπόδισαν  την κακοποίηση του νεαρού, αλλά απέτυχαν - ή απέφυγαν(;) - να συλλάβουν έστω και έναν από τους 7-8 δράστες, ενώ παραμένει ακόμα άγνωστο αν  κάλεσαν ενισχύσεις και αν έχουν αναγνωρίσει από φωτογραφίες τους δράστες, με τους οποίους ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο.

Είναι απορίας άξιο γιατί η Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά έστειλε μόνο δύο αστυνομικούς σε χώρο συγκέντρωσης της φασιστικής Χρυσής Αυγής, η οποία σε λίγες μέρες παραπέμπεται να δικαστεί ως εγκληματική οργάνωση.Είναι επίσης ερευνητέο τι οδηγίες είχαν οι αστυνομικοί αυτοί, οι οποίοι αντί να προστρέξουν να σώσουν τον άτυχο νεαρό από τα νύχια των τραμπούκων , παρέμειναν να φρουρούν την είσοδο του ξενοδοχείου  και τους χρυσαυγίτες που ήταν μέσα...

Ελπίζουμε τις απορίες αυτές να μας λύσει ο Αστυνομικός Διευθυντής Πειραιά Ταξίαρχος κ.Τσαρδινάκης, πράγμα που δεν κατάφερε ο κ.Μπούζας, Διοικητής του  Α.Τ Καλλίπολης, στον οποίο κάναμε παράσταση διαμαρτυρίας για την αδράνεια της Αστυνομίας και την καθυστέρηση εντοπισμού των δραστών. Το Α.Τ. Καλλίπολης απέχει μόλις 2-3 τετράγωνα από το SAVOY και πρόσφατα απασχόλησε την κοινή γνώμη  για την περιπέτεια της ελληνοπερουβιανής Μιρέλας Λοπέζ εκεί μέσα.

Αξίζει τέλος να αναφέρουμε το πρόσχημα της επίθεσης  του 'αποσπάσματος' της  Χρυσής Αυγής κατά του νεαρού συμπολίτη μας.Ήταν το κούρεμά του που δεν ταίριαζε με την αισθητική των χρυσαυγιτών - οι οποίοι προφανώς μας θέλουν όλους γουλί 

'απ' έξω κι από μέσα'...

Απαιτούμε να μπει τέλος στην 'παραδοσιακή' ανοχή των αστυνομικών προς τους χρυσαυγίτες και να συλληφθούν, χωρίς άλλη καθυστέρηση, οι δράστες της ναζιστικής επίθεσης.

Ο φασισμός κι ο ρατσισμός - κάθε είδους - δεν χωράνε στον Πειραιά !

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ & ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ  


ΠΡΕΖΑ TV
30-3-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: