Δευτέρα, Απριλίου 20, 2015

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ-ΕΠΙΘΕΣΗ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΦΥΣΣΑ

Κινητοποιήσεις στον Κορυδαλλό με αφορμή την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών. Οι δρόμοι γύρω από τις φυλακές Κορυδαλλού ήταν κλειστοί από νωρίς το πρωί. 

«Βρισκόμαστε εδώ γιατί επιθυμούμε να καταδικαστεί η ΧΑ για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει. Βρισκόμαστε εδώ για να εκφράσουμε την επιθυμία μας η δίκη να γίνει σε μεγαλύτερη αίθουσα με κριτήριο να αποκτήσει τη μεγαλύτερη δυνατή δημοσιότητα, αλλά και τη δυνατότητα να ελέγχεται από την ενεργή κοινωνία» δήλωσε στο in.gr το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Μπόλαρη. 

Περίπου 500 άτομα βρίσκονταν συγκεντρωμένα έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ εξονυχιστικούς ελέγχους πραγματοποιούσαν αστυνομικές δυνάμεις. 
Στα δύο άκρα της οδού Σολωμού, βρίσκονταν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, καθώς πραγματοποιούνταν ταυτόχρονα δύο συγκεντρώσεις.














Η μία είναι της ΚΕΕΡΦΑ, όπου διαδηλωτές φ'ωναζαν συνθήματα όπως, «Ποτέ ξανά φασισμός» και «Τσακίστε τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής».

Έξω από τις φυλακές στην πάνω και την πίσω πλευρά τους βρισκόταν ομάδα περίπου 100 μελών της Χρυσής Αυγής, αποκλεισμένη από τα ΜΑΤ.

Καταγγελίες για επιθέσεις

Την επίθεση εναντίον φοιτητών, κάποιοι εκ των οποίων είναι μάλιστα μάρτυρες στη δίκη της Χρυσής Αυγής, κατήγγειλε πριν από λίγο ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Κορυδαλλού, Μιχάλης Ευθυμιάδης.

Όπως είπε ο κ. Ευθυμιάδης, μπροστά στην είσοδο του κτιρίου όπου διεξάγεται η δίκη, την ώρα που 4-5 φοιτητές κατέβαιναν από λεωφορείο στη συμβολή των οδών Χειμάρας και Μικράς Ασίας, δέχθηκαν, όπως ανέφερε, επίθεση. Κάποιοι από τους φοιτητές τραυματίσθηκαν και έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο.

Νωρίτερα, μικροένταση σημειώθηκε με την παρουσία του βουλευτή του Ποταμιού Νίκου Ορφανού. Μέλη της αντιφασιστικής οργάνωσης τον προπηλάκισαν.

Μία ακόμα καταγγελία έγινε και από δύο φίλους του Παύλου Φύσσα. Οι δύο φίλοι του άτυχου μουσικού κατήγγειλαν ότι δέχθηκαν επίθεση στη συμβολή των οδών Καραολή και Δημητρίου και Σολωμού.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής, δράστες της επίθεσης ήταν πέντε άτομα που διέφυγαν τη σύλληψη.

Κατά πληροφορίες, οι δυο φίλοι του μουσικού, που είναι ελαφρά τραυματισμένοι, κατέθεσαν στην αστυνομική διεύθυνση Πειραιά, και ακολούθως θα μεταβούν στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών. IN.GR

ΠΡΕΖΑ TV
20-4-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: