Τετάρτη, Μαΐου 20, 2015

ΟΤΑΝ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΤΟ ΤΕΡΜΑΤΙΖΕΙ: ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ: "ΨΗΦΟΖΗΤΟΥΛΑΣ" ΚΑΙ "ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ" Ο ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΡΟΥΜΕ ΜΕ ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΤΕΤΟΙΟΙ ΤΡΑΓΟΠΑΠΠΑΔΕΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ.
ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.
ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΡΑΦΙΜ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΗΡΎΓΜΑΤΑ ΜΙΣΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ GAY.
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!
Ως «καταστροφικό παράγοντα του τόπου», «υπηρέτη του διχασμού» και «επικίνδυνο ρατσιστή» χαρακτηρίζει τον πρόεδρο του «Ποταμιού» Σταύρο Θεοδωράκη, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος σε νέα του δημόσια παρέμβαση.


Τον κατηγορεί ότι προσπάθησε να ενσπείρει το μικρόβιο της διχοστασίας και της φαγωμάρας, με αφορμή δηλώσεις του για την περιφορά Επιταφίου στο χωριό Εχίνος της Θράκης κατά την Μεγάλη Εβδομάδα, στο οποίο η πλειοψηφία των κατοίκων Μουσουλμάνοι.

Ο Μητροπολίτης χαρακτηρίζει τον κ. Θεοδωράκη ως «άνθρωπο μυστήριο που από δημοσιογράφος ξαφνικά γίνεται αρχηγός πολιτικού σχηματισμού, από εργάτης ξαφνικά γίνεται εργοδότης, από υπάλληλος ξαφνικά γίνεται μεγαλο-επιχειρηματίας, από ψηφοφόρος ξαφνικά γίνεται ψηφο-ζήτουλας, από το τίποτα ξαφνικά προβάλλει ενώπιόν μας και… ρατσιστής». Μάλιστα, ο τοπικός ποιμενάρχης διερωτάται «πώς τόσο ξαφνικά αναρριχήθηκε στη θέση αυτή, ποιοι κρύβονται πίσω από το «Ποτάμι», ποιος είναι ο σκοπός τους, γιατί να διαλέξει για το κόμμα του το όνομα «Ποτάμι», ένα όνομα που μας θυμίζει πλημμύρες και καταστροφές, πού το πάει, άραγε, ο άνθρωπος αυτός, που γυρίζει με ένα δισάκι στον ώμο, συνήθως δε αξύριστος και ατημέλητος;».

Τον χαρακτηρίζει ως «επικίνδυνο» και «απαράδεκτο» ρατσιστή και τονίζει ο Μητροπολίτης:

"Με αφορμή την περιφορά Επιταφίου στο χωριό Εχίνος της Θράκης, κατά την Μεγάλη Εβδομάδα του τρέχοντος έτους, όπου η πλειοψηφία των κατοίκων είναι «Πομάκοι», δηλ. Μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα, προσπάθησε να ενσπείρει το μικρόβιο της διχοστασίας και της φαγωμάρας σε ένα κομμάτι της Πατρίδος μας, όπου οι Μουσουλμάνοι και οι Χριστιανοί του Εχίνου από δεκαετίες τώρα βιώνουν ειρηνικά και αρμονικά! Καταγγέλλω, λοιπόν, τον Σταύρο Θεοδωράκη ως έναν επικίνδυνο και γι’ αυτό και απαράδεκτο ρατσιστή, απορώντας πώς και γιατί ακόμη δεν έγινε κάποια παρέμβαση από τον Εισαγγελέα''. «Ο αντιρατσιστικός Νόμος δεν ισχύει άραγε γι’ αυτούς, που τον εψήφισαν;», αναρωτιέται ο Μητροπολίτης, προσθέτοντας πως ΄΄αντί να διδάξει την αλληλοανοχή, τον αλληλοσεβασμό και να ενισχύσει την αλληλοκατανόηση και την συνύπαρξη Ορθοδόξων Χριστιανών και Μουσουλμάνων στον Εχίνο της Θράκης, έριξε το δηλητήριο της διχόνοιας και του αλληλοσπαραγμού με την ευκαιρία της περιφοράς του Επιταφίου της χριστιανικής παροικίας!".

Επιπλέον, όπως αναφέρει, "ο κ. Θεοδωράκης, με περισσή θρασύτητα, επιτέθηκε και στον πολύ συνετό οικείο Μητροπολίτη της Ξάνθης Σεβασμιώτατο κ. Παντελεήμονα, τον οποίον σέβονται και αγαπούν ακόμη και οι Μουσουλμάνοι κάτοικοι της περιοχής΄΄. Και καταλήγει στη σημείωσή του ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος: "Απευθυνόμενος προς τον κ. Είσαγγελέα του Αρείου Πάγου αναμένω τις ενέργειές του, ώστε ο κ. Θεοδωράκης να μη επιχειρήσει και πάλι τον διχασμό του Ελληνικού Λαού με τις χαζορατσιστικές του ενέργειες και τοποθετήσεις. Απευθυνόμενος δε προς τον ευσεβή Ελληνικό Λαό, καταγγέλλω τον κ. Θεοδωράκη ως πολέμιο του Σωτήρος Χριστού και εχθρό της Ορθοδοξίας, προαναγγέλλω δε, για να το σημειώσουν οι νεώτεροι, ότι το τέλος του θα είναι οδυνηρό, όμοιο με όλους τους κατά καιρούς πολεμίους της πίστεώς μας. Παρακαλώ να προσευχώμεθα για να του δώσει ο Θεός μετάνοια και επιστροφή στην πηγή της Ζωής, τον Σωτήρα Χριστό"! 
http://www.patrastimes.gr/arthro.php?id=94022
ΠΡΕΖΑ TV
20-5-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: