Τετάρτη, Μαΐου 20, 2015

«ΔΙΑΒΗΜΑ» ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΓΙΑ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ: «ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑΜΠΛΕΤ, ΛΑΠΤΟΠ ΚΑΙ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΙΝΙΚΩΝ ΜΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ»

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ, ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ  ΤΗΛΕΜΕΤΑΦΟΡΑ!!!ΑΣ ΜΗΝ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ...
«Εύφλεκτη» κατάσταση στις φυλακές Κορυδαλλού περιγράφει επίσημο έγγραφό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που εστάλη προς το υπουργείο Δικαιοσύνης με σκοπό να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για οργάνωση τρομοκρατικών χτυπημάτων και εγκλημάτων του κοινού ποινικού δικαίου μέσα από τα κελιά.


Το περιεχόμενο του εγγράφου, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, βασίστηκε στο δίκτυο πληροφοριών που έχουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. στις «κόκκινες» πτέρυγες των φυλακών Κορυδαλλού. Οι πληροφορίες που έφτασαν στην ηγεσία της Αστυνομίας έκαναν λόγο για νέες ζυμώσεις μεταξύ κρατουμένων για τρομοκρατία και μεγαλοποινικών, χρήση λάπτοπ και τάμπλετ στα κελιά, έλεγχο ολόκληρων πτερυγών από βαρυποινίτες και «αλισβερίσια» που σχετίζονται με την αγορά τεχνολογικών μέσων για τα οποία υπάρχει «τιμοκατάλογος».

Ανώτατα στελέχη της Αστυνομίας ενημέρωσαν την πολιτική ηγεσία του Σώματος και έτσι αποφασίστηκε να ενημερωθεί επισήμως το υπουργείο Δικαιοσύνης προκειμένου να λάβει μέτρα, σε μία περίοδο στην οποία βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη των μελών της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» και της Χρυσής Αυγής σε ειδικές αίθουσες στον Κορυδαλλό. Την ερχόμενη Παρασκευή, μάλιστα, ξεκινά και το δικαστήριο για τον «Επαναστατικό Αγώνα» που θα αυξήσει ακόμα περισσότερο την ανησυχία, καθώς οι τρεις δίκες με τη μεγαλύτερη επικινδυνότητα θα διεξάγονται στον ίδιο χώρο.

Αυτό που προκάλεσε εντύπωση στους αρμόδιους αξιωματικούς είναι ότι παρά τις αποκαλύψεις που έγιναν μετά τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού για την ανεξέλεγκτη κατάσταση στις φυλακές, υπάρχουν ακόμα κρατούμενοι που κάνουν απόλυτο κουμάντο στο χώρο τους.

Ο εντοπισμός του Ξηρού είχε φέρει στο φως το σχέδιο «Γοργοπόταμος» που σχεδιάστηκε μέσα στον Κορυδαλλό από μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» που είχαν, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, στη διάθεσή τους όλα τα τεχνολογικά μέσα για να επικοινωνούν με τον έξω κόσμο. Ενδεικτικό είναι ότι έδιναν στα επισκεπτήρια ηλεκτρονικές σημειώσεις με ακριβείς οδηγίες για επιθέσεις και μετρητά για την αγορά όπλων.

Αρκετούς μήνες μετά και ενώ το τρομοκρατικό χτύπημα απετράπη την τελευταία στιγμή, τα μέτρα ασφαλείας στις φυλακές παραμένουν –όπως περιγράφεται στο ενημερωτικό έγγραφο- χαλαρά.

Το έγγραφο αποδείχθηκε… προφητικό, καθώς λίγες ημέρες μετά την αποστολή του στο υπουργείο Δικαιοσύνης κρατούμενοι της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» προσπάθησαν να εισβάλλουν στην αίθουσα που γινόταν η δίκη της Χρυσής Αυγής. Οι κρατούμενοι φέρονται να ήξεραν το χώρο και φρόντισαν η μεταφορά τους προς την αίθουσα όπου δικάζονταν να γίνει σε χρόνο που θα μπορούν να επιτεθούν στους χρυσαυγίτες. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν, επίσης, ότι λίγες ημέρες μετά την έγγραφη προειδοποίηση οι «Πυρήνες της Φωτιάς» ανακοίνωσαν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου το νέο τους e-mail, στο οποίο καλούν τους εκτός φυλακής συντρόφους τους να στείλουν μηνύματα με συγκεκριμένο σύστημα κρυπτογράφησης.

Χτύπημα από τη φυλακή

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., υπάρχουν ακόμα μεγαλοποινικοί που εμπορεύονται κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές θησαυρίζοντας, ενώ εξακολουθούν να έχουν συναντήσεις με άτομα που κατηγορούνται για τρομοκρατία.

Ο φόβος της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είναι ότι μπορεί το επόμενο χτύπημα να οργανωθεί από το «διευθυντήριο» των φυλακών, όπως αποδείχθηκε ότι συνέβη στην επίθεση με στόχο τον διοικητή του Α.Τ Ιτέας στον οποίο εστάλη δέμα-βόμβα. Οι σημειώσεις που βρέθηκαν αργότερα από την Αστυνομία έδειξαν ότι κρατούμενοι αποφάσισαν ακόμα και για το όνομα της τρομοκρατικής οργάνωσης που ανέλαβε την ευθύνη.
 http://www.huffingtonpost.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
20-5-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: