Τετάρτη, Μαΐου 20, 2015

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: «ΚΑΙ... PLAN C ΕΧΟΥΜΕ»

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, υπογράμμισε πως η συμφωνία με τους δανειστές της Ελλάδας θα πρέπει να κλείσει ως την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου. Μάλιστα, επισήμανε ότι «δεν υπάρχει κάτι που να θέλουμε πιο πολύ από το να κλείσουμε μια συμφωνία και να λειτουργήσουμε ως κανονική χώρα».

Μιλώντας στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΒΕΑ, ο υπουργός σημείωσε πως η συμφωνία θα περιλαμβάνει ένα πλέγμα μεταρρυθμιστικών νομοσχεδίων για τη βάση του κλεισίματος του προηγούμενου προγράμματος και ένα πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει το νέο αναπτυξιακό συμβόλαιο για την Ελλάδα.


Αν και ανέφερε πως η Αθήνα δεν έχει «ιδεολογικό θέμα« σχετικά με τη συμμετοχή ή μη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), ο κ. Βαρουφάκης υπογράμμισε πως «είναι καλύτερο να υπάρχει μια συμβολαιακή σχέση» μεταξύ Ελλάδος και Ε.Ε., με συμμετοχή και οργανισμών όπως η Παγκόσμια Τράπεζα.

Εξόχως υπεύθυνη η πρόταση για τον ΦΠΑ

Αναφορικά με την ελληνική πρόταση για τον ΦΠΑ που προκάλεσε πολλές συζητήσεις, ο υπουργός σημείωσε πως «είμαστε ιδιαίτερα ευλύγιστοι» για τις σχετικές διαπραγματεύσεις που γίνονται στο Brussels Group. Όπως είπε, «έχουμε και plan B και plan C, τα οποία είναι και λελογισμένα».

Ο υπουργός πρόσθεσε πως η ελληνική πρόταση «είναι εξόχως υπεύθυνη, αναπτυξιακή, καταπολεμά τη γραφειοκρατία και δίνει την ευκαιρία στις επιχειρήσεις και το δημόσιο να οραματίζονται ένα καλύτερο μέλλον... Οι θεσμοί μας λένε εδώ και χρόνια ότι είναι σημαντικό να μειωθεί ο αριθμός των φορολογικών συντελεστών του ΦΠΑ. Οι αντιδράσεις ήταν θετικές. Μακάρι να μπορούσαμε ψυχρά, τεχνοκρατικά και εμπειρικά να προχωρήσουμε σε συμφωνία... Υπάρχουν πολιτικές διαστάσεις που εμποδίζουν την τεχνοκρατική αυτή διευθέτηση». efsyn.gr 

ΠΡΕΖΑ TV
20-5-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: