Τρίτη, Ιουνίου 30, 2015

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΕΦΙΚΤΗ Η ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ-ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΦΟΒΟΣ

Συνταγματικά ανέφικτη είναι η ακύρωση της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, κάνοντας παράλληλα λόγο για «αντιευρωπαϊκές παρεμβάσεις».

Από την στιγμή που η Βουλή ψήφισε για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, δεν υπάρχει συνταγματική διαδικασία ώστε να ακυρωθεί, υποστήριξε η κ. Κωνσταντοπούλου προς «όσους λυσσομανούν να παρέμβουν σε ένα ψηφισμένο δημοψήφισμα».


«Να λείπουν λοιπόν, οι εκ του πονηρού παρεμβάσεις, η τρομοκρατία, η προπαγάνδα και η παραπληροφόρηση. Να λείπουν και οι δηλώσεις που στην πραγματικότητα δεν υπηρετούν το ευρωπαϊκό κεκτημένο, την Ευρώπη της Δημοκρατίας αλλά βοηθούν στη διολίσθηση της Ευρώπης σε καθεστώς έλλειψης σεβασμού» είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Βουλής. 

Αφού ανέφερε ότι εν αντιθέσει με αντιευρωπαϊκές παρεμβάσεις, που ακούσαμε τις τελευταίες ώρες, υπάρχουν στην ΕΕ και φωνές που κρούουν τον κώδωνα για την ανάγκη σεβασμού της Δημοκρατίας, κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής σημερινή επιστολή του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιαννάκη Ομήρου, με την οποία εκφράζει την ολόψυχη συμπαράσταση στην Ελλάδα και λαό αυτή την κρίσιμη ώρα. 

Όπως αναφέρει, το δικαίωμα του λαού να αποφασίσει σε ένα τόσο σημαντικό θέμα πρέπει να γίνει απόλυτα σεβαστό και εκφράζει την ελπίδα να κυριαρχήσουν στην Ευρώπη οι αρχές ευρωπαϊκού οικοδομήματος. 

Ο κ. Ομήρου εκφράζει ευχές για «κουράγιο» ώστε ο ελληνικός λαός να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες για έξοδο από την κρίση και για την δημιουργία προϋποθέσεων για ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή.

Η πρόεδρος της Βουλής, ενημέρωσε πως προς την ίδια κατεύθυνση υπήρξε και η επικοινωνία της με τον Γάλλο ομόλογό της, προσθέτοντας πως θα αναλάβει γενικότερη πρωτοβουλία ενεργοποίησης κοινοβουλίων αυτή την κρίσιμη στιγμή «γιατί η επιβολή της Δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού δεν μπορεί να παραμένει κενό γράμμα».

Η κ. Κωνσταντοπούλου κατήγγειλε επίσης τους πλαστούς λογαριασμούς που έχουν δημιουργηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εντάσσοντάς τους «στο πλαίσιο της προπαγάνδας». Ειδικότερα, γνωστοποίησε ότι στο Twitter υπάρχει προφίλ «Πρόεδρος της Βουλής» το οποίο δεν αποτελεί δικός της λογαριασμός και στο Facebook ένα δεύτερο προφίλ, που φέρει το όνομά της και το οποίο είναι επίσης πλαστό.

Μάλιστα - όπως είπε η πρόεδρος - σε αυτό έχει αναρτηθεί φωτογραφία του δικτάτορα Μεταξά με φωτογραφία του «Όχι». Πρόσθεσε πως δεν είπε κανένας δικτάτορας το Όχι, αλλά ο ελληνικός λαός, ο οποίος θα ξαναπεί το «όχι» και τώρα.   
. in.gr
ΠΡΕΖΑ TV
30-6-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: