Δευτέρα, Ιουνίου 29, 2015

REUTERS: Η ΕΚΤ ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΤΟΝ ELA ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Η ΕΚΤ αναμένεται να διατηρήσει τη γραμμή χρηματοδότησης στις ελληνικές τράπεζες μέσα ELA μέχρι το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, είπαν καλά πληροφορημένες πηγές στο Reuters. Οι ίδιες πηγές αποκάλυψαν ότι το αίτημα της ΤτΕ το οποίο απορρίφθηκε από την ΕΚΤ χθες, Κυριακή, αφορούσε ενίσχυση του ELA κατά 6 δισ. ευρώ. Ωστόσο, η ΕΚΤ διατήρησε σταθερό το όριο του ELA με αποτέλεσμα να υπάρξει η τραπεζική αργία και ο περιορισμός στις αναλήψεις.


Όπως ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές στο Reuters, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα απέρριψε αίτημα της Ελλάδας για αύξηση του ορίου έκτακτης χρηματοδότησης κατά 6 δισ. ευρώ την Κυριακή.

«Μετά την έκκληση για δημοψήφισμα και την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων, δεν μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό» υποστήριξαν.Ωστόσο, η ΕΚΤ αναμένεται να διατηρήσει την γραμμή χρηματοδότησης μέχρι και το δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.  H Tράπεζα της Ελλάδας, ζήτησε την Κυριακή από το Διοικητικό Συμβούλιο να προσθέσει άλλα 6 δισ. ευρώ στην γραμμή πίστωσης των 89 δισ. ευρώ, ώστε να καλύψει τις προβλεπόμενες εκροές. «Η πρόταση που στάλθηκε στην ΕΚΤ είχε την υπογραφή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας» επισήμανε η ίδια πηγή.

Εν τω μεταξύ, πηγές ανέφεραν στο Reuters ότι ο Μάριο Ντράγκι και οι επικεφαλής των κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης αναμένεται να κρατήσουν στα ίδια επίπεδα το όριο του ELA μέχρι να διενεργηθεί το δημοψήφισμα.«Δεν έχει νόημα να διακοπεί τώρα. Οι τράπεζες δεν είναι άλλωστε σε θέση να τον αποπληρώσουν. Οπότε αν πάγωνε τώρα για δύο ή τρεις ημέρες ακόμα, δεν θα είχε καμία διαφορά. Με το δημοψήφισμα, θα υπήρχαν κάποιες ενδείξεις για το πως θα κινηθούν τα πράγματα» τόνισε πηγή του Reuters (πηγή: in.gr).
ΠΡΕΖΑ TV
29-6-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: