Παρασκευή, Ιουνίου 12, 2015

ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ SAVE THE CHILDREN ΒΑΖΕΙ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ

Διορία 15 ημερών να εγκαταλείψει τη χώρα κατηγορώντας τη για κατασκοπεία, έδωσαν οι πακιστανικές Αρχές στη φιλανθρωπική οργάνωση Save the Children. 

Αργά το βράδυ της Πέμπτης, η Αστυνομία κλείδωσε την είσοδο του γραφείου της οργάνωσης, που βρίσκεται στην πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ και ανήρτησε ανακοίνωση η οποία αναφέρει ότι σφραγίζεται το κτίριο.

«Είμαστε σφόδρα αντίθετοι σε αυτή την ενέργεια και εκφράζουμε τις έντονες ανησυχίες μας στο πλέον υψηλόβαθμο επίπεδο», αναφέρει η οργάνωση σε ανακοίνωσή της.

«Ολο μας το έργο είναι σχεδιασμένο και πραγματοποιείται σε στενή συνεργασία με τις κυβερνητικές υπηρεσίες σε όλη τη χώρα και αποσκοπεί στην ενίσχυση των δημόσιων δομών στους τομείς της υγείας, της διατροφής, της εκπαίδευσης και της παιδικής πρόνοιας», προστίθεται στην ανακοίνωση.


Η φιλανθρωπική οργάνωση, η οποία δραστηριοποιείται στο Πακιστάν περισσότερα από 35 χρόνια, βρισκόταν σε σύγκρουση με την κυβέρνηση από το 2011 όταν το όνομά της συνδέθηκε με τον Σακίλ Αφρίντι, έναν πακιστανό γιατρό τον οποίο είχε στρατολογήσει η CIA για να βοηθήσει στην αναζήτηση του Οσάμα μπιν Λάντεν και τελικά την εξόντωσή του στο Αμποταμπάντ.

Αφότου έγιναν γνωστές οι κατηγορίες, απελάθηκαν από το Πακιστάν οι ξένοι εργαζόμενοι της οργάνωσης, αλλά τουλάχιστον 1.000 ντόπιοι συνέχισαν να εργάζονται εκεί. Η οργάνωση διαψεύδει την όποια σχέση με τον πακιστανό γιατρό ή με τη CIA.

Αστυνομικές πηγές, δηλώνουν ανώνυμα ότι η φιλανθρωπική οργάνωση σφραγίστηκε επειδή εμπλεκόταν σε «αντι-πακιστανικά σχέδια».

«Παρακολουθούμε τις τηλεφωνικές τους κλήσεις και τα γραφεία τους και οι δραστηριότητές τους είναι πολύ ύποπτες», δήλωσε ανώτερος αξιωματικός της Αστυνομίας στο Ισλαμαμπάντ.

Αξιωματούχος της οργάνωσης δήλωσε από την πλευρά του ότι από το 2012 δεν χορηγήθηκε βίζα σε πολλούς εργαζόμενους στην οργάνωση και ότι οι πακιστανικές Αρχές μπλόκαραν τις προμήθειες ανθρωπιστικού υλικού.  . .in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
12-6-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: