Τετάρτη, Νοεμβρίου 11, 2015

ΒΟΥΛΗ: ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ 12 ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Με τις ψήφους των κομμάτων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εγκρίθηκε από την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής το νομοσχέδιο της κυβέρνησης με το οποίο φέρνει προς επικύρωση 12 Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, οι οποίες έχουν ήδη εφαρμοστεί.

Οι πέντε πρώτες ΠΝΠ αφορούν κυβερνητικές αποφάσεις για τους «κεφαλαιακούς ελέγχους» («capital controls »).

Η 6η αφορά την επείγουσα ρύθμιση αναγκών που προέκυψαν «από ακραία καιρικά φαινόμενα στον Εβρο. Η 7η ρύθμισε το υπηρεσιακό και μισθολογικό καθεστώς του αρχηγού ΓΕΕΘΑ «σε περίπτωση επιλογής του ως προέδρου στης Στρατιωτικής Επιτροπής του Οργανισμού του Βορειατλαντικού συμφώνου (ΝΑΤΟ), ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Η 8η ΠΝΠ αφορά την εξουσιοδότηση που δόθηκε στον υπουργό Επικρατείας να συνάπτει συμφωνίες ναύλωσης πλοίων για την μεταφορά προσφύγων. Η 9η αφορά ρυθμίσεις για την λειτουργία των ΟΤΑ μετά το στράγγισμα των αποθεματικών τους. Η 10η ρύθμισε θέματα όπως μεταφορά μαθητών, πιστώσεις για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών κ.ά. Με την 11η δινόταν παράταση μέχρι την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών (ΟΔΙΕ) μέχρι την ιδιωτικοποίησή του. Να σημειωθεί ότι πριν δύο βδομάδες πέρασε ο νόμος της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση του ΟΔΙΕ, εγκαινιάζοντας και το μπαράζ ιδιωτικοποιήσεων που έχει προγραμματίσει. Στην 12 ΠΝΠ περιλαμβάνονταν θέματα που αφορούσαν από τις λεγόμενες «κοινωνικές δομές αντιμετώπισης της φτώχειας», δηλαδή τα γνωστά προγράμματα που ούτε σε πτωχοκομείο δεν αντιστοιχούν, μέχρι και ρυθμίσεις για την λειτουργία των ΚΤΕΟ.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Βέττας, ισχυρίστηκε προκλητικά ότι οι ΠΝΠ της σημερινής κυβέρνησης είναι καλύτερες από αυτές των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ γιατί έχουν άλλα «ποιοτικά χαρακτηριστικά» που αναδεικνύουν ότι: «Είναι άλλο να νομοθετείς με ΠΝΠ την μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των ΟΤΑ, όσο δυσάρεστη κι αν είναι, για να πληρωθούν επείγουσες ανάγκες, μισθοί και συντάξεις του λαού και όχι για ανάγκες χρέους»!

Τα κόμματα του αστικού τόξου καταψήφισαν το νομοσχέδιο καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για ...έλλειψη δημοκρατίας. 

Από το ΚΚΕ, ο βουλευτής Χρ. Κατσώτης, αφού κατήγγειλε τη διαδικασία των ΠΝΠ επισήμανε: «Είναι γνωστά πράγματα, και οι 12 Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που πολλά θα μπορούσε να πει κανείς. Βέβαια, εδώ οι ρόλοι έχουν αλλάξει. Εκεί που κατηγορούσατε εσείς την προηγούμενη κυβέρνηση για τις ΠΝΠ, τώρα έχουμε αλλαγή ρόλων».
http://www.902.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
11-11-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: