Τρίτη, Νοεμβρίου 24, 2015

ΣΕ ΥΨΙΣΤΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΟΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ...ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΧΤΥΠΗΜΑΤΟΣ

Πόλη-φάντασμα για τρίτη ημέρα οι Βρυξέλλες, εν μέσω αστυνομικών επιχειρήσεων που έχουν οδηγήσει σε δεκάδες συλλήψεις. Με το επίπεδο συναγερμού να παραμένει στο 4, η πρωτεύουσα του Βελγίου έχει ερημώσει. 

Το βράδυ έγινε γνωστό ότι αφέθηκαν ελεύθεροι 15 από τους συλληφθέντες, ενώ εις βάρος του 16ου απαγγέλθηκαν κατηγορίες για συμμετοχή στη σφαγή του Παρισιού.  
Τα μέτρα ασφαλείας (επίπεδο 4 για τις Βρυξέλλες, επίπεδο 3 για όλο το υπόλοιπο Βέλγιο) παραμένουν και για την Τρίτη, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ. 

Τα σχολεία στην πρωτεύουσα, τα μουσεία και το Μετρό ενδέχεται να ανοίξουν την Τετάρτη. Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι το επίπεδο ασφαλείας θα επανεξεταστεί την ερχόμενη Δευτέρα.


Νωρίτερα, δημοσιογράφος βελγικής εφημερίδας σημείωνε ότι έξω από τον σταθμό των τρένων υπάρχουν περισσότεροι δημοσιογράφοι από στρατιώτες ή περαστικούς. Η δημοσιογράφος ανέβαζε στο Twitter φωτογραφίες μιας έρημης πόλης.
Η δημοσιογράφος σημειώνει ότι τα περισσότερα καταστήματα στο κέντρο της πόλης είναι κλειστά και ότι οι δρόμοι -που συνήθως σφύζουν από ζωή- είναι σχεδόν άδειοι. 

Ανάμεσα στους 16 συλληφθέντες δεν ήταν πάντως ο υπ' αριθμόν ένα καταζητούμενος για το μακελειό στο Παρίσι, Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο οποίος συνεχίζει να διαφεύγει.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που διαδίδονται στα βελγικά ΜΜΕ (όπως στην Soir, η οποία επικαλείται δικές της πληροφορίες) υποστηρίζουν πως ο ύποπτος ενδέχεται να έχει διαφύγει στη Γερμανία μέσω Λιέγης - ισχυρισμός για τον οποίο δεν υπάρχει επιβεβαιωμένη αναφορά, και ενδεχόμενο στο οποίο δεν έχουν αναφερθεί συγκεκριμένα ούτε οι βελγικές ούτε οι γερμανικές Αρχές.
IN.GR


ΠΡΕΖΑ TV
24-11-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: