Δευτέρα, Νοεμβρίου 23, 2015

ΠΑΡΙΣΙ: ΜΑΤ ΨΕΚΑΣΑΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΠΟΡΕΙΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Η πρώτη διαδήλωση μετά την επιβολή του καθεστώτος εκτάκτου ανάγκης στο Παρίσι έλαβε χώρα τη Δευτέρα και συνοδεύθηκε από συγκρούσεις με την αστυνομία.
Χιλιάδες Γάλλοι πολίτες βρέθηκαν στους δρόμους κάνοντας πορεία υπέρ των μεταναστών, αψηφώντας την απαγόρευση διαδηλώσεων που περιλαμβάνεται στη δέσμη των κατασταλτικών μέτρων του καθεστώτος εκτάκτου ανάγκης.
Τα γαλλικά ΜΑΤ προσπάθησαν να εμποδίσουν τους διαδηλωτές με σπρέι πιπεριού.   

Νέες απειλές των τζιχαντιστών: "Το Παρίσι γκρεμίστηκε"

Την ίδια ώρα, νέες απειλές κατά της Γαλλίας εξαπολύουν οι τζιχαντιστές με νέο βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα.
Στο βίντεο υπό τον τίτλο "Το Παρίσι γκρεμίστηκε" οι τζιχαντιστές προειδοποιούν ότι θα συνεχίσουν τις επιθέσεις κατά της Γαλλίας. Μάλιστα, από το βίντεο ξεχωρίζει ένα πλάνο στο οποίο φαίνεται ο Πύργος του Άιφελ να… καταρρέει. 
Το βελγικό Twitter παίρνει φωτιά κατά τη διάρκεια της κατάστασης συναγερμού

Μ' ένα πιάτο γατοτροφή απάντησε η βελγική αστυνομία σε όσους χτες το βράδυ κατέκλυσαν τα κοινωνικά δίκτυα με γάτες, όταν η αστυνομία ζήτησε σιγή ασυρμάτου από τους πολίτες για τις επιχειρήσεις της.
Το βράδυ της Κυριακής και ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη επιχειρήσεις της αστυνομίας σε πολλές περιοχές των Βρυξελλών, οι ανάστατοι κάτοικοι της πόλης και τα ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας αντάλλασσαν πληροφορίες μέσω των κοινωνικών δικτύων για το πού βρίσκονται τα σημεία των επιχειρήσεων.
Αυτό όμως προκάλεσε την αντίδραση της αστυνομίας, η οποία σε επίσημη ανακοίνωσή της ζήτησε από τους πολίτες να σταματήσουν να μεταδίδουν πληροφορίες που σχετίζονται με τις αστυνομικές επεμβάσεις.
Υπακούοντας στις υποδείξεις των αρχών και με αρκετή δόση χιούμορ οι κάτοικοι των Βρυξελλών ξεκίνησαν να ανεβάζουν μαζικά στο Twitter φωτογραφίες γατιών. Η απάντηση της Βελγικής Αστυνομίας μέσω Twitter ήρθε σήμερα με μια φωτογραφία γατοτροφής και την παρακάτω λεζάντα: "Για τις γάτες που μας βοήθησαν χτες. Σερβιριστείτε".  

Χρήστος Δεμέτης


http://news247.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
23-11-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: