Δευτέρα, Νοεμβρίου 23, 2015

ΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΟΙ MSF

Αυτοσχέδιο νοσοκομείο που λειτουργεί ανατολικά της Δαμασκού με την υποστήριξη των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (MSF) χτυπήθηκε από δύο πυραύλους στη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής στις 19 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε την Κυριακή η οργάνωση, χωρίς όμως να διευκρινίζει ποιος ευθύνεται.

Περίπου 30 λεπτά μετά την έναρξη των βομβαρδισμών στην πόλη Ερμπίν, δύο πύραυλοι χτύπησαν την είσοδο του νοσοκομείου με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άτομα και να τραυματιστούν έξι, ανάμεσά τους δύο γιατροί.


«Η κατάσταση ήταν χαοτική» δήλωσε ο διευθυντής του νοσοκομείου διατηρώντας την ανωνυμία του. Οι πύραυλοι χτύπησαν «την ώρα που αρχίζαμε να φροντίζουμε τους πρώτους τραυματίες [της επιδρομής]» ανέφερε.

Οι βομβαρδισμοί συνεχίστηκαν την επόμενη ημέρα στην Ανατολική Γκούτα, όπου λειτουργεί ακόμα ένα αυτοσχέδιο νοσοκομείο με την υποστήριξη των MSF.

Η οργάνωση δεν προχώρησε σε εικασίες για το ποιος ευθύνεται για την πυραυλική επίθεση.

Οι αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ, της Γαλλίας και άλλων χωρών του συνασπισμού τους εστιάζονται στη δυτική Συρία με στόχους θέσεις του Ισλαμικού Κράτους, ενώ η Ρωσία και το Ιράν έχουν πραγματοποιήσει επιθέσεις στα ανατολικά, όπου βρίσκεται και η πόλη του Ερμπίν.

Στις αρχές Οκτωβρίου, οι ΗΠΑ παραδέχτηκαν ότι βομβάρδισαν κατά λάθος νοσοκομείο των MSF στο Αφγανιστάν. in.gr


ΠΡΕΖΑ TV
23-11-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: