Τετάρτη, Φεβρουαρίου 03, 2016

«ΑΥΤΟΨΙΑ» ΓΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΥΠΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Η Γαλλία και η Γερμανία αντιμετωπίζουν από κοινού την «πρόκληση» που συνιστά η άφιξη μεγάλου αριθμού προσφύγων στην Ευρώπη και έχουν τις ίδιες προτεραιότητες, τόνισε ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ, από το Βερολίνο όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

«Όσον αφορά τα μεταναστευτικά ζητήματα (...) αντιμετωπίζουμε μαζί αυτήν την πρόκληση» είπε ο Καζνέβ ο οποίος συμμετείχε σήμερα στη συνεδρίαση του γερμανικού υπουργικού συμβουλίου, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά για Γάλλο υπουργό Εσωτερικών.


Ο γάλλος υπουργός, μαζί με τον γερμανό ομόλογό του Τόμας ντε Μεζιέρ θα επισκεφθούν την Ελλάδα στις 4 Φεβρουαρίου προκειμένου να εξετάσουν τι μπορεί να γίνει για να βοηθήσουν την Αθήνα να αντιμετωπίσει την άφιξη προσφύγων στα ελληνικά νησιά.

«Ορισμένες παραλίες ελέγχονται από μαφιόζικες οργανώσεις και όχι από την αστυνομία. Το έργο της ακτοφυλακής θα έπρεπε να είναι η επιτήρηση της τάξης όμως είναι ένα έργο που είναι δύσκολο για την Ελλάδα να το αναλάβει μόνη της» υπογράμμισε ο ντε Μεζιέρ εκφράζοντας την επιθυμία για «μια νέα αποστολή της Frontex» που θα έχει την εντολή να βοηθήσει τις ελληνικές αρχές. IN.GR

ΠΡΕΖΑ TV
3-2-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: